Apariţii noi din domeniul HR

Departamentele de Human Resources din interiorul oricărei companii sunt, de cele mai multe ori, nucleul acestora, pentru că ele recrutează, angajează, plătesc şi, nu în ultimă instanţă, reţin angajaţii. Cu o asemenea responsabilitate asupra lor, este esenţial ca managerii de HR să fie la curent cu cele mai bune practici şi politici. Cărţile de mai jos apar anul acesta, vin din experienţa autorilor lor şi te vor învăţa cum să beneficiezi cel mai bine de pe urma sfaturilor lor.

The Whole Brain Business Book, Second Edition: Unlocking the Power of Whole Brain Thinking in Organizations, Teams and Individuals: Ediţia revăzută şi adăugită a acestei cărţi de Ned Herrmann este punctul de plecare atunci când vrei să ai succes pe o piaţă în continuă schimbare sau când eşti înconjurat de colegi dificili. Metodele prezentate în carte te vor ajuta să aplici ceea ce se ştie deja despre modul de gândire şi creier şi vor fi un ghid atunci când vrei să identifici cum preferă ceilalţi să gândească şi cum o faci tu însuţi; cum îmbunătăţeşti abilităţile de comunicare; cum inspiri gândirea creativă; cum să inovezi mai repede şi cum să munceşti mai eficient; cum să creşti productivitatea şi să fii mai bun decât competitorii tăi.

The Strategic Career: Let Business Principles Guide You te va ajuta să înţelegi că vrei mai mult de la tine şi de la cariera ta: nu neapărat mai mulţi bani, dar mai multă satisfacţie, mai multă responsabilitate şi mai mult control. Iar ceea ce înveţi de la Bill Barnett este că succesul în carieră nu depinde de noroc, ci de o strategie concretă. Cartea e un ghid pentru alegerile pe care le facem în viaţa noastră profesională, şi pe termen scurt, dar şi pe termen lung. Dacă alţi autori pun problema carierei dintr-o perspectivă psihologică, Bill Barnett demonstrează cum strategia ne poate ajuta mult mai bine pe acest drum, iar provocările pe care le are în vedere sunt redactarea şi atingerea scopurilor pe termen lung, stabilirea deciziilor privitoare la carieră şi menţinerea la altitudine.

The Good Ones: Ten Crucial Qualities of High-Character Employees: atunci când vor să angajeze oameni, companiile se bazează în principal pe doi factori: nivelul de cunoştinţe şi aptitudinile. Caracterul oamenilor este prea rar luat în considerare. Cu toate acestea, caracterul este cheia afacerilor de succes. În această carte, Bruce Weinstein prezintă câte o calitate în fiecare capitol, încheind cu întrebări pe care angajatorii pot să le pună atunci când vor să-i angajeze sau să-i promoveze pe oamenii cei mai oneşti şi corecţi.

Misplaced Talent: A Guide to Making Better People Decisions te va ajuta să înţelegi care sunt activităţile care au cel mai mare potenţial în a îmbunătăţi viaţa angajaţilor şi a organizaţiilor în care aceştia lucrează şi cum să identifici care dintre practicile deja existente în organizaţia ta nu sunt destul de bune pentru a justifica cheltuirea banilor, pierderea timpului sau a talentului uman.

 Chiar dacă nu sunt publicate încă, titlurile pot fi precomandate pentru a beneficia de ele în cel mai scurt timp după data publicării.

Mai multe cărți din domeniul acesta

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *