Anul în care am învins poftele alimentare

dependenta de zaharCum poți să renunți la dependențe alimentare, pofte imaginare sau consum excesiv de alimente nesănătoase pentru organismul tău?

Este plin internetul de remedii minunte, s-au inventat medicamente salvatoare și au apărut foarte mulți specialiști în acest domeniu. Știm deja că obezitatea este, alături de stres și depresie, afecțiunea de care suferă o mare parte din populația mondială în secolul 21. În această avalanșă de informații este foarte greu să alegi ce este mai bine pentru tine, dar secretul este să afli cauza acestor dependențe. Chiar dacă nu suferi de obezitate, trebuie să fii atent la modul în care te alimentezi pentru a nu produce alte afecțiuni corpului tău.

Zahărul este unul dintre alimentele fără de care trebuie să învățăm cu toții să trăim. Tocmai pentru că ne este atât de greu să ne lipsim de el. Acest lucru se întâmplă deoarece acționează asupra creierului nostru fix în felul în care o face un drog. Creează dependență, nu are nici o valoare nutrițională și este cauza principală pentru diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Consumul ridicat de zahăr a fost legat și de afecțiuni precum depresia, migrenele, osteoporoză.

Renunțarea la zahăr este o practică foarte frecventă în zilele noastre, odată cu interesul tot mai crescut pentru o alimentație sănătoasă. Procesul este mai dificil la început, însă merită pe deplin efortul. Eve Schaub a scris o carte despre experiența primului an fără zahăr, iar prezentarea o găsiți aici.

De asemenea, o altă sursă de inspirație poate fi și Constant Craving, de unde aflăm care sunt sursele emoționale pentru poftele noastre în funcție de tipul lor (pofta de dulce, de sărat etc). Mai multe despre această găsiți în articolul Dianei Cosmin.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *