An Environmentally Responsive Approach to Design

Odată cu problemele cauzate de încălzirea globală, preocuparea de a fi ‘environmentally friendly’ este din ce în ce mai întâlnită, desigur și în arhitectură. În acest sens ne-am gândit la o serie limitată de cărți legate de acest subiect în arhitectură și de posibilitățile de reutilizare a materialelor.

Eco Architecturede Sara HartAlături de 22 din cele mai importante proiecte ale lui Yeang, “EcoArchitecture” începe cu cele mai timpurii lucrări pe tema environmental design, efectuate de pe timpul frecventării Asociației Arhitecturale și apoi ca student doctorand la Cambrige la începutul anilor 1970. De asemenea, cuprinde cele mai recente proiecte cu Llewelyn Davies Yeang din Londra și THRY din Kuala Lumpur. Prefața este alcătuită de Lord Foster și un eseu introductiv de Profesorul John Frazer, care oferă întregul context al gândirii lui Yeang. Textul principal este creat de editorul “Architectural Record”, Sara Hart, și cu ajutorul lui David Littlefield, care adaugă niște reflecții asupra dezvoltării lucrărilor lui Yeang.
 Building Codes for Existing and Historic Buildingsde Melvyn GreenScrisă pentru arhitecți și ingineri, un cod pentru profesioniști, este singura carte care examinează cum pot fi aplicate: International Building Code (IBC) și International Existing Building Code (IEBC) în cadrul clădirilor istorice. Pentru a facilita utilizarea, cartea este organizată în concordanță cu structura IEBC, iar abordarea este cumulativă, cu scopul de a promova o înțelegere a artei aplicării stabilizării clădirilor până la mediul clădirilor existente. 
The Sustainable Sites Handbook: A Complete Guide to the Principles, Strategies, and Best Practices for Sustainable Landscapes
 The Sustainable Sites Handbookde Meg CalkinsThe Sustainable Sites InitiativeTM (SITESTM) transformă designul terenului, dezvoltarea și practicile de management din Statele Unite ale Americii cu primul sistem național de rating pentru peisaje durabile. “The Sustainable Sites Handbook” cuprinde informații detaliate și comprehensive despre principiile, strategiile, tehnologiile, instrumentele și despre cele mai bune practici pentru un design de durată. Cei care au contribuit la această carte sunt aceiași experți care au format instrumentul de rating SITES. 
Sustainable Transportation Planning: Tools for Creating Vibrant, Healthy, and Resilient Communities
Sustainable Transportation Planningde Jeffrey TumlinPe măsură ce disciplinele, precum planificarea urbană, arhitectura peisagistică, economia urbană și politica socială, toate asociate cu transportul, au avut de suferit o reformă internă majoră în ultimele decenii. Cartea este scrisă într-un limbaj clar, ușor de urmărit și oferă celor care practică planificarea niște instrumente de care au nevoie pentru a atinge dezvoltarea economică a orașelor, echitatea socială și durabilitate ecologică. Începând cu un sfat detaliat pentru a îmbunătăți fiecare mijloc de transport, cartea oferă îndrumare pentru echilibrarea nevoilor fiecărui caz, fie că este vorba despre o stradă din centrul unei metropole sau despre un cartier al unui oraș mic.
Urban Greende Neil B. ChambersDesignul care nu afectează mediul este în plină dezvoltare, însă persoanele dedicate reducerii impactului carbonului au cam uitat ceea ce încearcă să salveze cu adevărat: lumea naturală. Autorul Neil Chambers se ocupă de arhitectura durabilă de multi ani, iar “Urban Green” este viziunea lui revoluționară de a aduce laolaltă puterea conservării și mișcările designului. El pledează în favoarea căutării în natură a componentelor lipsă ale revoluției verzi: scoici care pot curăța apa – până la 5 litri pe oră; castori care își reorganizează mediul în timp ce îmbogățesc ecosistemul, iar munții oferă o nouă cale de a imagina modul în care poate fi construit un oraș. Prin crearea designului caselor noastre în armonia cu lumea naturală, putem atinge pasul următor în revoluția cu efecte minime asupra mediului.займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *