Alias Grace

Weekend acesta mi-am propus să termin Alias Grace scrisă de Margaret Atwood, o carte care îmi place foarte mult și care o să primească cel mai probabil 5 stelute din partea mea. M-a fascinat faptul că a reușit să mă țină în priză timp 5 ore pe drumul de la Bacău la București, dar mai ales pentru modul în care introduce umorul subtil într-o situație tragică.

Am descoperit-o prin intermediul prietenei mele, Denora, care a citit aproape toate cărțile autoarei și de care este în continuare fascinată. Am început cu Cat’s Eye, nu mi-a displăcut dar nici nu m-a dat pe spate. În schimb, Alias Grace este o carte pe care o voi recomanda cu sigurantă. Titlul este inspirat dintr-o poveste reală, o crimă care a zguduit canada secolului 19. Autoarea zugrăvește foarte bine societatea din acele timpuri, condiția și statutul femeii și la fel ca în alte romane ale sale explorează într-un mod puternic paradoxul femeia virtuasă versus femeia desfrânată.

Cartea a fost nominalizat la Bookerprize și prezintă povestea lui Grace Marks o servitoare de 16 ani care este acuzată alături de un alt servitor de uciderea stăpânului și a unei alte servitoare. O crimă pasională ați spune, însă lucrurile nu ssunt niciodată așa simple cum par.

 

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *