Aldabra Atoll – Raiul pe Pământ

Aldabra Atoll, cel de-al doilea recif de corali ca mărime din lume este situat în Oceanul Indian. Clima sa constantă din punct de vedere al temperaturilor oferă un habitat ideal pentru o varietate unică de specii de plante și animale.

Charles Darwin a cerut în 1874 ca această zonă să fie protejată și păstrată ca un ”laborator natural”. Astfel reciful s-a păstrat aproape neatins de către oameni.

În urmă cu mii de ani, Aldabra Atoll era doar o fâșie de corali care înconjura un vulcan ce ieșea din mare. În timp vulcanul s-a scufundat, iar reciful de corali a continuat să crească iar astăzi Aldabra este alcătuit din patru insule principale și nouă insulițe adiacente.

În ciuda faptului că reprezintă un habitat ideal pentru numeroase specii de plante și animale, pentru oameni nu este o zonă la fel de prietenoasă, motiv pentru care nu a fost populată, ci doar vizitată și explorată.

Aldabra Atoll găzduiește peste 150.000 de broaște țestoase gigant, care în urmă cu sute de ani riscau să dispară ca specie din cauza vânatului în exces.

Tot aici se își face veacul și cel mai mare crab de uscat din lume, Robber Crab, care poate ajunge până la un metru lungime și care se cațără în copaci!

Aldabra Atoll este un adevărat rai pentru animalele și plantele care nu pot găsi în altă parte un mediu mai bun pentru dezvoltare și conviețuire.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *