Alan Bradley ne dovedeşte că niciodată nu e prea târziu

“As I stood outside in Cow Lane, it occurred to me that Heaven must be a place where the library is open twenty-four hours a day, seven days a week.No… eight days a week.”

Popular pentru seria mistery Flavia de Luce, Alan Bradley s-a născut în 1938, în Canada, într-o familie cu încă două surori şi un tată care i-a abandonat pe vremea când acesta era mic.

Bradley a iubit să citească încă din copilărie; fiind un copil bolnăvicios, care-şi petrecea o mare parte din timp la pat, cărţile au devenit surogat pentru prietenii pe care orice copil de vârsta lui ar fi trebuit să-i aibă. În liceu se simţea neadaptat şi obişnuia să chiulească şi să citească în cimitir.

După ce şi-a finalizat studiile, Alan Bradley a îmbrăţişat meseria de inginer, lucrând la posturi de radio şi televiziune. La vârsta de 56 ani s-a pensionat şi surpriză: abia de atunci a început cariera sa de scriitor. Cu toate că, începând de la vârsta de 30 ani, a devenit interesat să scrie, s-a alăturat unor grupuri de scriitori amatori şi a scris câteva poveşti scurte, abia în 1994 a luat în serios această activitate.

Primele sale cărţi au fost Ms Holmes of Baker Street şi The Shoebox Bible. Soţia sa a fost cea care l-a încurajat să scrie despre un personaj secundar dintr-o nuvelă pe care acesta o începuse, după ce aflase de la radio de un concurs (Debut Dagger Fiction). Pentru a intra în competiţie, trebuia să trimită o scurtă prezentare şi primul capitol al unei poveşti murder mistery. Aşa a luat naştere Flavia de Luce, povestea fetiţei detectiv. Chiar dacă nu a ajuns niciodată acolo, Bradley a ales ca acţiunea să aibă loc în Anglia. Evident, a câştigat premiul iar 7 luni mai târziu a terminat de scris prima carte din serie.

În 2009 a apărut pe piaţă The Sweetness at the Bottom of the Pie – prima carte din seria Flavia de Luce. În următorii ani au fost publicate celelalte cărţi din serie şi este în discuţii ca personajul îndrăgit să apară pe micile ecrane, sub forma unui serial.

De la publicarea primei sale cărţi, Alan Bradley şi-a vândut casa şi a început să călătorească, dorindu-şi să-şi petreacă timpul în fiecare ţară în care sunt publicate cărţile sale.

 Alte cărți din categoria romanelor polițiste, aici

Cum să scrii o carte sau The Snowflake Method

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Andreea Rau

Visez cu ochii deschişi. Citesc. Scriu. Cânt, atunci când nu mă aude nimeni. Sunt fericită, uneori. Vreau să evadez din realitate şi să-mi construiesc o lume imaginară, în care să pot trăi. Sunt ca tine. Un simplu om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *