Activităţi de primăvară

Primăvara e anotimpul meu preferat. În fiecare an de-abia aştept să simt cum se primeneşte aerul, iar corpul meu înregistrează cu precizie trecerea aceea palpabilă de la frig şi încleştat la verde crud, umbre şi pomi foşnitori. Fiecare iarnă mă găseşte uitându-mă cu spaimă la copacii dezgoliţi, nevenind-mi a crede că vor mai fi verzi vreodată, iar când primăvara-şi intră-n drepturi, răsuflu uşurată. Asemăn primăvara cu zburdălnicia şi sunt momente în care chiar îmi vine să ţopăi; pentru că nu este politic corect, îmi înfrânez pornirile… deşi nu mereu.

Mai jos am adunat o porţie de lucruri minunate pe care le fac în fiecare primăvară şi unele pe care mi-ar plăcea să mi le însuşesc. Hai să ne bucurăm de ce ne oferă natura: soare, briză, nori mătăsoşi, ciripituri; avem mare nevoie de energia primăverii, de sunetele şi mirosurile ei.

Deschide larg ferestrele! Lasă aerul fraged să-ţi pătrundă în casă şi fă-ţi înviorarea în tril de păsărele sau ţipete lungi şi tânguitoare de pescăruşi. Bucură-te de liniştea dimineţii, de viaţa care nu a început încă să fremete, de cafeaua aromată şi fierbinte şi şalul de pe umeri.

Arde beţişoare parfumate. Mie-mi place Nag Champa, deşi aroma mea preferată a devenit din ce în ce mai greu de găsit. Întotdeauna mi s-a părut că aburul de beţişor parfumat înseamnă o descătuşare a creativităţii, înlesnind totodată şi liniştea interioară.

Când ai timp şi chef de ceva spontan, pregăteşte o prăjitură delicioasă şi împarte-o cu un pofticios. Bucură-te de apropiere, de complicitatea pe care ţi-o dă faptul că mănânci umăr la umăr cu cineva, de micile sincronicităţi care apar între voi doi, de glume, de relaxare.

Umple-ţi casa cu flori proaspete! Florile ne înveselesc interioarele şi ne fac mai fericiţi, aşa că e bine să ne răsfăţăm cu ele des. Mie-mi plac lalelele unduitoare, florile de câmp, narcisele şi liliacul. Vazele înseamnă mult în ecuaţie, aşa că găseşte cel puţin una la care să te uiţi cu drag. Dacă au şi poveste, florile tale vor căpăta o undă de magie.

Într-un moment mai calm al zilei, fă-ţi un Blooming tea! O asemenea băutură e, garantat, o promisiune a fericirii. Realizat cu migală şi în combinaţii extravagante de arome şi culori, un blooming tea e o experienţă minunată pentru simţuri; cum ar putea fi altfel decât spectaculos un ceai care înfloreşte sub ochii tăi?

Mie-mi place să ajung acasă. Îmi place termenul şi-mi place şi ce desemnează el în acest moment. Acasă e bine, aşa că nimic nu se compară cu o curăţenie generală şi cu mirosul optimist al parchetului lustruit şi al mobilei strălucitoare. Şi mai ales, nimic nu e la fel ca oboseala dulce de după muncă şi leneveala bine meritată după curăţat, scuturat, şters şi spălat.

Mergi la un picnicPicnicurile sunt frumoase în orice anotimp, dar parcă mai mult primăvara. Mi-aduc şi acum aminte de un picnic/ mic dejun alături de o prietenă, la orele mici ale dimineţii, într-un parc care încă nu era agitat şi călcat de oameni. Poţi face un picnic oriunde – pe o bancă, lângă o piscină, în pat sau pe covorul din sufragerie, dar acum că vremea o permite, e parcă mai bine cu picioarele în iarbă şi miros de conifere alături. Dacă ai şi o apă curgătoare în apropiere, visul picnicului ideal e complet. Vânează locul perfect pentru tine şi joacă-te, citeşte, ronţăie, inspiră!

Fă baloane de săpun. Nu acelea din pistol, o bucurie nu e bucurie dacă nu faci şi tu ceva ca s-o înfăptuieşti. Înmoaie şi suflă, vei vedea feţe zâmbitoare lângă tine, nostalgii pe chipuri ninse de vreme sau dorinţe aprinse în pui de oameni ce ştiu instinctiv să se bucure de un lucru atât de mic şi, totuşi, atât de mare ca un tub cu apă şi săpun.

Mergi în parc să râzi la puii de raţă ce de-abia învaţă mersul lumii. Sunt caraghioşi în momentele lor de bravură, le simţi inima mică şi temătoare pe sub puful gălbui şi, mai ales, stă la îndemâna lor să te facă să simţi preaplinul, viaţa care-ncepe, curiozitatea, ataşamentul. Şi toate astea îţi sunt transferate cu generozitate, ar fi o risipă să nu profiţi de moment.

Stai cu faţa în soare, lasă-l să te mângâie cu razele lui. Pur şi simplu.

După infuzia de vitamina D, urmăreşte norii pufoşi şi ghiceşte-le formele. Uite un iepure cu o ureche în sus, un pitic de grădină, o inimă, un nas mare pe-o faţă de om etc. Propune jocul unui  prieten şi luaţi-vă la întrecere.

Ce alte activităţi primăvăratice mai recomandaţi?

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *