Act like a leader, think like a leader

Probabil că primul sfat care reiese din cartea Herminiei Ibarra este acela că adevăratul leadership vine din acţiune, nu din introspecţie şi că e timpul să înveţi prin acţiune.

Ştii că trebuie să îţi îmbunătăţeşti calităţile de lider, dar e foarte uşor să laşi problemele imediate şi obiceiuri vechi să-ţi stea în cale. Mulţi profesionişti se vor recunoaşte în povestea livrată de autoare: la cel mult un an după ce a fost promovată într-o funcţie de conducere, Ibarra se descoperă frustrată, stresată şi obosită, cu o imagine de sine deteriorată. În loc să îşi stabilească o listă cu lucruri de făcut, ea rămâne într-o poziţie pasivă, îndeplinind cele mai lipsite de satisfacţii sarcini administrative.

Act like a leader, think like a leader e un ghid practic şi concis despre cum pot liderii să iasă din “capcana competenţei” şi să dedice mai mult timp responsabilităţilor importante, adică formând legături între echipa pe care o conduc şi indivizi din afara ei, creând şi explicând viziunea pe care o au despre viitor şi determinând schimbarea.

Ibarra explică că liderii lucrează în afara scopurilor, procedurilor şi structurilor stabilite, de care managerii trebuie să ţină cont. Dar aşa cum bine sugerează şi titlul, nu o să devii un lider doar dacă reflectezi destul de mult la asta. Din studiile efectuate de Herminia Ibarra reiese că “oamenii devin lideri atunci când fac muncă de leadership”. Iar munca aceasta ar trebui să se învârtă în jurul următorilor factori: cum să cultivi o reţea de oameni din domenii diferite ca să ai acces la o multitudine de perspective; renunţarea la indicatorii de performanţă care pot să diminueze riscurile pe care ar trebui să le iei ca să înveţi; cum să te joci mai mult cu imaginea de sine. Făcând (nu gândind la) aceste trei lucruri, vei câştiga acea unică perspectivă care vine doar din acţiune şi experimentare.

Toate acestea vor schimba apoi felul cum gândeşti în calitate de lider. Plină de sfaturi referitoare la redefinirea celor mai importante provocări în materie de leadership, cartea Herminiei Ibarra te va ajuta să faci un plan de bătaie pentru a deveni un lider mai bun şi a atinge următorul nivel în cariera ta. Este timpul să înveţi făcând!

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *