A doua sarcină

A doua sarcină, scrisă de Penny Preston, te poartă prin toate dilemele şi provocările pe care ar trebui să le gestionezi ca mamă a unui al doilea copil: riscurile unei naşteri naturale după o cezariană; cum poţi rămâne într-o formă fizică bună şi să ai grijă, în acelaşi timp, şi de copilul tău nenăscut, dar şi de cel pe care-l ai deja în preajmă; impactul emoţional resimţit de copilul mai mare la apariţia bebeluşului etc.

Fiind un ghid pentru mamele care planifică o nouă sarcină şi pentru cele care deja aşteaptă un nou bebeluş, cartea insistă asupra faptului că perioada de sarcină şi naşterea propriu-zisă nu sunt la fel aproape niciodată.

Cartea nu cruţă nimic: femeile ar trebui să ştie că există modificări fizice mai dramatice la o a doua sarcină, grijile emoţionale sunt şi ele mai mari, iar oboseala este şi ea resimţită mai acut.

Cartea ia evenimentele în ordonarea lor naturală şi trece prin planificare (aspectele practice şi financiare trebuie lămurite în acord cu partenerul), alegerea sexului copilului (chiar şi Aristotel a avut păreri ferme despre anumite poziţii sexuale ce ar putea rezulta în naşterea unui băiat sau a unei fete), aspectele fizice şi emoţionale prin care trece mama.

A doua sarcină demontează, de asemenea, şi nişte mituri cu privire la alăptare pe parcursul sarcinii, vizitele prenatale la medic, problemele de somn ale micuţilor sau greutatea celui de-al doilea copil în comparaţie cu celălalt.

Cu ajutorul unor studii, autoarea prezintă şi riscurile unei vârste mai înainte, atât a mamelor, cât şi a taţilor, şi ocurenţa diferitelor boli în funcţie de acest parametru; subiectele sunt celulele stem, diagnosticarea anomaliilor, sarcina gemelară sau îngrijirea adiţională în funcţie de afecţiunile viitoarei mame.

Alte informaţii din carte se referă la diete şi exerciţii fizice pentru starea de bine a mamei şi a copiilor ei, nevoile de alăptare, sfaturi privind ridicatul şi căratul în perioada sarcinii, grija pentru casă şi pentru ceilalţi, pregătirea copilului pentru noul frăţior (hrănirea în tandem poate reduce rivalitatea dintre copii), îngrijirea copilului bolnav sau întreţinerea relaţiei cu partenerul. Practic, toată gama de detalii pe care vrei să le afli în calitate de viitoare mamă a unui nou bebeluş.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *