A doua moarte a lui Bree Tanner

ooo de Octavian (Joacadeamine)

Pentru twilightofili, ieri a fost o zi cu roșu în calendar, s-a lansat worldwide  ‘The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella’ (05-iun, Atom Books). M-am bucurat să o pot citi chiar ieri și mi s-a părut o lectură foarte interesantă Twilight-wise. ‘Eclipse’ a fost volumul meu preferat din saga Twilight și în consecință orice extra-conținut este de apreciat. Când am auzit acum câteva luni că urmează să se lanseze o poveste cu POV diferit din cadrul ‘Eclipse’, m-am întrebat de ce Bree Tanner să fie personajul principal al acestei noi povești. În ‘Eclipse’ are parte de 5 minute deloc glorioase, în care în atacul de newborns asupra clanului Cullen este sacrificată de clanul Volturi pentru că în jocul strategic din care făcea parte nu au fost respectate niște reguli, iar alegerile ei erau în mod inutil etice. În ‘The Short Second Life of Bree Tanner’, narațiunea la persoana întâi este cea a lui Bree, iar într-un joc al proporțiilor inversate, Bella Swan este cea care are o guest-apariție de câteva pagini.

Povestea se concentrează pe așteptarea armatei de vampiri nou-născuți înainte de atacul planificat de Victoria și acolitul Riley asupra clanului Cullen. În armata de vampiri nou creați pentru atac guvernează haosul, neîncrederea și obscurantismul, iar pentru Victoria aceste lucruri sunt extraordinar de oportune. Doar vampirul Diego și aparent micuța Bree sunt convinși că puținele lucruri pe care le știu despre lumea vampirilor sunt suspecte și află că urmează să fie folosiți ca pioni într-o luptă pe care nu o cunosc și în care nu vor să creadă. Dezertările sunt frecvente și mușamalizate, iar atunci când atacul devine iminent, foarte multe lucruri devin clare pentru Bree. Printre ele, convingerea că vampirismul nu este poate cel mai rău lucru care i se putea întâmpla, iar că alegerile etice pe care și le formase și în viața umană pot fi încă valabile.

Titlul nu lasă loc de îndoială, așa că nu stric surpriza nimănui spunând că Bree este sacrificată de Volturi. De fapt, acesta este un lucru știut încă din ‘Eclipse’ și nu cred că ajunge cineva să citească ‘The Short Second Life of Bree Tanner’ fără să fi întors paginile din ‘Eclipse’. Este interesantă narațiunea lui Meyer, așa cum reușește creativ și natural să ia un văl de pe ochii lui Bree și să-i dezvăluie noua lume în care se află pentru scurt timp. Notă mare ia Meyer și la descrierea poveștii de dragoste dintre Diego și Bree și într-adevăr, așa cum remarcă Stephenie Meyer în prefață, ar fi fost păcat ca povestea asta să se piardă.

Dacă aveți de gând să cumpărați ediția internațională, v-ar putea interesa faptul că 1$ din vânzarea fiecărui exemplar va merge la Crucea Roșie din Statele Unite. Aceeași opțiune de donație este disponbilă și pentru downloadul legal & gratuit al cărții care începe mâine, 07-iun și se termină pe 12-iul.  Mai multe detalii pe site-ul cărții.

Dacă aveți de gând să citiți traducerea în limba română, poate vă interesează evenimentul acesta. Tot ce sper este că au schimbat traducătorul.

Despre Twilight pe joacadeamine.ro: Newsfalsh: M-am despărțit de Edward CullenLecția doi despre întotdeauna: NiciodatăTwilight: academia, trivia și memorabiliaNu te-am recunoscut fără cordonul ombilicalTwilight graphic și calibrarea așteptărilor

займ онлайн rusbankinfo.ru

1 thought on “A doua moarte a lui Bree Tanner”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *