10 sfaturi esenţiale din cele mai bune cărţi de business

Aşa cum nu există un singur roman care să răspundă tuturor întrebărilor vieţii, tot la fel nu există o singură carte care să-l facă brusc mai înţelept pe nou intratul în vârtejul afacerilor. Oamenii funcţionează diferit şi este fundamental pentru ei să primească sfaturile de care au nevoie, atunci când au nevoie. Lucrul pe care-l pot face şi unii, şi ceilalţi, este să se informeze cât se poate de mult, iar lectura intensivă este una dintre modalităţile ce-i vor aduce mai aproape de răspunsul pe care-l caută. Mai jos veţi găsi o serie de citate şi sfaturi importante din cele mai bune cărţi de business de anul trecut.

1.      Inteligenţa nu este singurul lucru vital care clădeşte o companie

“În afaceri, inteligenţa unui angajat este întotdeauna importantă pentru că ceea ce facem noi este dificil şi complex, iar competitorii au şi ei mulţi oameni inteligenţi în companiile lor. Totuşi, inteligenţa nu este singurul element de maximă importanţă. A fi eficient într-o companie înseamnă şi a munci mult, a fi un om pe care se poate conta şi a lucra bine în cadrul unei echipe”.

Ben Horowitz în cartea The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There are No Easy Answers

Acum și în limba română: Ce e dificil la lucrurile dificile

2.      Feedback-ul cultivă o mai bună relaţie de serviciu

“Unele experimente se vor dovedi a fi o pierdere de timp – de aceea se numesc experimente. Dar în general, există multe recompense pentru faptul că ceri feedback chiar şi atunci când eşti foarte sigur că ai greşit. În cel mai rău caz îi vei arăta celui care-ţi oferă feedback-ul că eşti deschis în a-i urma sfatul şi există multe avantaje relaţionale ce reies din această situaţie”.

Douglas Stone în cartea Thanks for the Feedback: The Science and Art of Receiving Feedback Well

3.      Inovaţia e diferită de invenţie. Inovaţia rezultă în clienţi care plătesc

“Dar există veşti bune: oamenii din organizaţii au o mulţime de idei. Ei ştiu care lucruri funcţionează, care nu, şi cum pot fi ele îmbunătăţite. […] Rolul unui lider este tocmai de a crea acea cultură care să canalizeze ideile şi energia şi să le transforme în soluţii. Deoarece asta este diferenţa dintre invenţie şi inovaţie – oamenii pot inventa tot felul de lucruri, dar ca ceva să fie numit inovaţie, trebuie să rezulte un produs sau un serviciu pentru care clienţii sunt dispuşi să plătească”.

Adam Bryant în cartea Quick and Nimble: Lessons from Leading CEOs on How to Create a Culture of Innovation

4.      Foloseşte timpul pe care l-ai salvat datorită productivităţii pentru a face execuţia mai uşoară

“Fie că scopul nostru este să ducem un proiect la bun sfârşit, să atingem o nouă etapă în cariera noastră sau să planificăm o petrecere, tindem să gândim că procesul execuţiei e dificil, că trebuie să ne forţăm să facem asta. Dar abordarea esenţialistă este diferită. În loc să forţeze execuţia, esenţialiştii investesc timpul salvat în crearea unui sistem care să îndepărteze obstacolele şi să facă execuţia cât mai simplă”.

Greg McKeown în cartea Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less

5.      Tehnologia e un instrument pentru a construi viitorul

“Dacă pot da un sfat în această carte, atunci el e acesta: nu vom câştiga nimic dacă ne războim cu tehnologia. O mai bună soluţie este de a ne familiariza cu modul de funcţionare a acestor instrumente şi de a înţelege cum pot fi ele utilizate pentru a duce o viaţă mai bună […]”

Patrick Tucker în cartea The Naked Future: What Happens in a World that Anticipates Your Every Move?

6.      Nu alege un succesor care să fie exact ca tine

“E important să ne amintim că Jobs şi-a ales succesorul. L-a învăţat pe Tim Cook, l-a îndoctrinat şi a petrecut ani de zile evaluându-l. Jobs l-a ales pe Cook ştiind că acesta nu era un vizionar, că nu avea un trecut de inovator şi că era cel mai cunoscut pentru devotamentul lui faţă de foile de calcul. […] De ce a făcut asta? A crezut Jobs că un om al cifrelor era perfect pentru furtunile ce se arătau la orizont? Sau a vrut să fie sigur că viziunea sa nu va fi înlocuită cu a altuia?”

Yukari Iwatani Kane în cartea Haunted Empire Apple After Steve Jobs.

7.      Nu lăsa norme culturale acceptate să-ţi ghideze comportamentul; gândeşte de unul singur

“Un mocofan este un bătrân irascibil. Folosesc termenul pentru a descrie oamenii de succes de  ambele sexe care sunt mereu ţâfnoşi, care te judecă repede şi fără milă după comportamentul tău la locul de muncă şi care nu ezită în a acţiona pe baza acestor judecăţi, decizând cine va fi promovat şi cine va fi concediat”.

Charles Murray în cartea The Curmudgeon’s Guide to Getting Ahead: Dos and Don’ts of Right Behavior, Tough Thinking, Clear Writing, and Living a Good Life

8.      Nu-l forţa pe utilizator să lucreze după modelul tău

“Din păcate, prea multe companii îşi construiesc produsele pariind că utilizatorii vor face ceea ce îi fac ele să facă, în loc să-i lase să facă ce vor ei. Companiile nu schimbă comportamentul utilizatorilor pentru că nu fac serviciile plăcute, cerându-le să înveţe lucruri noi în loc să uşureze vechea rutină”.

Nyal Eyal în cartea Hooked: How to Build Habit-Forming Products

9.      Introvertiţii dau dovadă de mai multă empatie în leadership

“Dacă nu reuşeşti să cunoşti o mulţime de oameni, poţi simţi că ai mai puţine şanse să avansezi în carieră. Introvertiţii pot fi mai puţin activi în întâlniri şi de aceea sunt percepuţi ca neavând aptitudini reale de lideri deşi ei sunt, de regulă, mult mai empatici ca manageri”.

Sophia Amoruso în cartea #Girlboss

10.  Ia-ţi riscuri în gândire şi strategia de afaceri

“Resursele nu sunt infinite: nu poţi rezolva problema de mâine dacă nu eşti pregătit să renunţi la eşecul de azi”.

Steven D. Levitt şi Stephen J. Dubner în cartea Think Like a Freak: The Authors of Freakonomics Offer to Retrain Your Brain.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *