9 obiceiuri mărunte care te pot face mai deștept

1.  Petreceți pauzele de navigat online într-un mod mai eficient, renunță la rețele sociale sau la pozele cu animăluțe. Optează , în schimb, pentru o serie de conferințe TED sau descoperă în fiecare zi un cuvânt nou.

2. Pentru a-ți fixa mai ușor în  minte lucrurile noi pe care le înveți, notează-le undeva și reia acele informații la sfârșitul săptămânii. Dacă găsești și caietul ideal, cu siguranță te va îmbia la scris.

3. Se spune că o persoană inteligentă este sigură pe ea și fericită, îți poți dezvolta și tu aceste caracteristici prin înlocuirea listei  de ”ce am DE făcut astăzi”, cu ”ce AM făcut astăzi”. S-a demonstrat că eliminarea listei de sarcini impuse te face să te simți mai puțin stresat și mai dispus să faci lucrurile din plăcere și nu de nevoie.

4. Alege să petreci zilele libere prin activități de board games, puzzles, sau Scrabble cu prietenii tăi, va fi distractiv și este o modalitate în care pui creierul mai mult la treabă.

5. Înconjoară-te de oameni inteligenți! Este modalitatea cea mai simplă de a învăța constant lucruri noi.

6. Citește mai mult! Acesta chiar este un obicei esențial pentru dezvoltarea ta. Diversifică domeniile și stilurile, citește ficțiune și nonficțiune, articole de știință sau reviste de cultură generală.

7. Explică și altora ce descoperi. Dacă te exprimi simplu și cursiv, înseamnă că ți-ai atins scopul și informațiile sunt bine întipărite în minte, dacă ai dificultăți în a povesti mai departe, ar trebui să te concentrezi mai bine pentru a găsi un fir logic pentru noile tale descoperiri.

8. Învață o limbă străină. Odata cu ea va veni și curiozitatea pentru cultura respectivă, pentru istorie și oamenii ei. Sunt multe platforme online care te pot ajuta în sensul acesta. De exemplu: Live Mocha , Busuu, Memrise.

9. Meditează la toate aspectele de peste zi. Păstrează la sfârșitul zilei câteva minute doar pentru tine, timp în care analizezi cum a decurs ziua ta, ce consideri că ai învățat și ce ai fi putut să faci mai bine.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *