9 filme cu şi despre Portland

Înainte să devină un important lăcaş pentru producţiile de televiziune, Oregon a fost gazda unor filme interesante. Câteva dintre cele mai memorabile scene din aceste filme îşi datorează succesul peisajelor şi arhitecturii acestui stat. Printre acestea, iubitorii seriei „Twilight” îşi aduc cu siguranţă aminte de peisajul frumos din Columbia River George.

1.-„The General” (1926). Pentru acest film având ca temă centrală Războiul Civil, Buster Keaton a organizat un accident de tren costisitor – probabil cea mai scumpă scenă realizată vreodată din epoca filmului mut – în micul oraş Cottage Grove din Portland.

2.-„Paint Your Wagon” (1969). În musicalul „de la ţară” al lui Joshua Logan, Clint Eastwood fredonează melodii despre goana după aur în sălbăticia ţinutului Eagle Cap.

3.-„Sometimes A Great Notion” (1970). Paul Newman a regizat şi a jucat rolul principal în această adaptare a romanului lui Ken Kesey, care a fost filmată pe coasta centrală a Oregonului. Filmul a fost afectat de o problemă rară pentru această regiune: o vară prea însorită.

4.-„Animal House” (1978). Cantina Universităţii din Oregon din oraşul Eugene unde John Belushi a strigat „Food fight!” arată la fel în prezent, numai că este mult mai curată. Eugene este locul în care Belushi l-a imitat pe cântăreţul local Curtis Salgado şi a inventat grupul „Blues Brothers”.

5.-„The Goonies” (1985). Josh Brolin (foarte tânăr pe atunci) a jucat unul dintre rolurile principale în acest film care l-a avut ca producător pe Steven Spielberg, un film de aventură care, la aniversarea de 25 de ani, a văzut 3000 de fani la premiera aniversară de la Astoria.

6.-„Stand By Me” (1986). În acest film despre devenirea ca adult, regizat de Rob Reiner, River Phoenix, originar din Oregon, a mers pe aceleaşi căi ferate pe care Keaton le-a folosit în 1926. Orăşelul Brownsville găzduieşte un concurs anual de mâncat plăcinte inspirat de cel din film.

7.-„Mr. Holland’s Opus” (1995). Richard Dreyfuss joacă rolul unui profesor de muzică în această dramă, filmată la fotogenicul Liceu Grant din Portland.

8.-„Into the Wild” (2007). Regizorul Sean Penn a filmat scena de absolvire – care trebuia să aibă loc la Universitatea Emory din Atlanta – la Colegiul Reed din Portland.

9.-„Twilight” (2008). Motelul View Point, construit în 1924, cu o privelişte superbă asupra Columbia River George a adus mare parte din atmosfera romantică a francizei „Twilight”. După ce a apărut de atâtea ori în această serie, motelul se bucură de prosperitate, găzduind aproape în fiecare săptămână câte o nuntă.

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *