9 cărţi premiate pentru copii

Dacă vara aceasta copilul tău este pregătit să devină bun prieten cu limba engleză, avem pentru el câteva recomandări de cărţi apărute în 2014 şi care au câştigat premii prestigioase anul acesta. Toate cărţile de mai jos îl vor familiariza cu subiecte diverse, de la petreceri în pijama, prieteni imaginari, bunici de poveste sau aventuri cot la cot cu prietenul cel mai bun.

El Deafo este povestea unei fetiţe ce, din cauza pierderii auzului, este obligată să poarte Phonic Ear, un aparat auditiv foarte puternic şi, în acelaşi timp, foarte ciudat. Phonic Ear o face pe Cece să audă lucruri pe care nu ar trebui să le audă şi o izolează de restul clasei. Dar tot ceea ce vrea ea este să găsească pe cineva care să-i fie aproape şi s-o aprecieze pentru cine este ea cu adevărat.

The Adventures of Beekle: The Unimaginary Friend e o poveste despre prietenie, imaginaţie şi curajul de a-ţi găsi locul în lume. Cartea începe cu naşterea unui prieten imaginar pe o insulă şi aşteptarea lui cuminte de a fi ales de un copil real. Atunci când vede că niciun copil nu îl alege, face o vizită în oraş unde îl întâlneşte pe cel care-i va schimba viaţa şi-i va da numele de Beekle.

Nana in the City este povestea unui băieţel ce petrece o zi cu bunica lui, dar află că oraşul unde aceasta locuieşte este plin de zgomote, lume multă şi lucruri înspăimântătoare. Dar când bunica lui îi face o capă care să-l protejeze şi să-i dea curaj, toate relele se transformă în lucruri minunate şi încântătoare.

The Noisy Paint Box: The Colors and and Sounds of Kandinsky’s Abstract Art spune povestea lui Vasya Kandinsky, unul dintre primii pictori abstracţi. Vasya este un băieţel cuminte cu note bune la istorie şi matematică, ce ia lecţii de pian şi care este foarte politicos. Atunci când este trimis la ore de pictură, părinţii lui se aşteaptă ca el să înceapă să deseneze case drăguţe şi flori, ca orice artist. Dar când Vasya deschide cutia cu acuarele şi începe să amestece roşul cu galbenul şi albastrul, el aude o muzică ciudată, ca atunci când o orchestră se pregăteşte pentru o simfonie. Iar pe măsură ce creşte, el continuă să audă culorile cum cântă şi să vadă cum dansează sunetele vibrante.

Sam and Dave Dig a Hole e despre misiunea de a găsi ceva spectaculos şi de a găsi extraordinarul acolo unde te aştepţi cel mai puţin. Doi prieteni se apucă să sape o groapă cu speranţa că vor găsi un lucru miraculos. Şi sapă… Şi tot sapă. Dar nu găsesc nimic. Dar ziua lor va fi cu adevărat spectaculoasă.

 În The Right Word îl găsim pe Peter Mark Roget, un băiat timid cu mare dragoste de cărţi şi cuvinte, atât de mare încât nu trece mult timp până când se apucă de scris propria lui carte. Dar aceasta nu este o carte de poveşti, ci o listă de cuvinte. Peter alcătuieşte astfel un dicţionar de cuvinte menit să ajute cititorul să găsească exact cuvântul de care are nevoie pentru situaţia în care se află. The Right Word este o carte despre bucuria de a învăţa şi puterea magică a cuvintelor.

This One Summer este despre o vară plină de mister şi aventură prin care trec două prietene, Rose şi Windy, atunci când ajung în vacanţă, la casa de pe lac în Awago Beach. La finalul poveştii, toţi cititorii se vor întreba dacă este într-adevăr timpul să crească şi să lase copilăria în urmă.

Firebird spune povestea unei fetiţe a cărei încredere în ea însăşi şi abilităţile ei este fragilă. Misty Copeland o încurajează pe această fată şi îi redă încrederea în ea însăşi, arătându-i că prin multă muncă şi pasiune, poate deveni tot ce şi-a dorit vreodată. Cartea perfectă pentru toate balerinele aspirante!

I’ll Give You the Sun e un roman despre doi fraţi gemeni, Jude şi Noah. Ei fac ceea ce fac toţi fraţii din lume, se iubesc şi se urăsc, în acelaşi timp. Fiecare dintre ei are o poveste, pe care ne-o împărtăşesc şi nouă, lăsându-ne să intrăm în lumea şi secretele lor. Acest roman emoţionant este o poveste despre dragoste, trădare, familie şi secrete, dar care este, mai ales, plină de magie.

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *