9 Cărți pe care să NU le citești pe plajă

În fiecare an, peste tot, inclusiv la noi, găsiți recomandări de cărți de citit pe plajă. Dar anul acesta junaliștii de la Los Angeles Times s-au gândit la o listă de 9 cărți pe care NU ar trebui să le citim pe plajă.

1. : Bineînțeles că lista nu putea să înceapă cu altceva decât de Peter Benchley. Chiar dacă rechinii din Marea Neagră sunt inofensivi, după ce citești o poveste cu rechini uriași care mănâncă oameni parcă te gândești de 2 ori înainte să intri în apă.2. Remembrance of Things Past Volume One : Scrisă de Marcel Proust, în versiunea sa completă cântărește mai mult de 3000 de pagini, iar acțiunea cărții te poate adormi cu ușurință. Dacă nu vrei să-ți îngreunezi bagajul degeaba, alege o altă operă a lui Marcel Proust.3. : Nimeni nu vrea să se relaxeze la plajă citind o biografie relativ tristă. (Biografia de față este cea a autorului Frank McCourt care a murit în 2009 din cauza unui melanom). 4. Lolita : Poate că nu dorești să citești un roman despre o relație necorespunzătoare cu o copilă, mai ales pe o plajă plină de fete tinere. S-ar putea să nu fii privit cu ochi buni.5. Charlotte's Web :  Prezintă o poveste destul de tristă și s-a demonstrat că peste 90% din cititori termină cartea în lacrimi. Pentru a evita hohotele de plâns pe plajă, lăsați această carte clasică acasă.6. : Capturi, torturi, mitraliere și balul de absolvire într-un roman pentru adolescenți. Un pic penibil să citești așa ceva în public, în special din cauza stărilor de râs sălbatic pe care le provoacă. 7. : Ești sigur că vrei să afli despre toate gunoaiele care se scurg în mare tocmai când familia ta se bălăcește? Autorul vorbește despre cazul Oceanului Pacific, dar situația e aproape la fel peste tot.8. On the Beach : Zilele omenirii se apropie de sfârșit, cauzat fiind de un război nuclear. Pe scurt: Finalul romanului te întristează cât să nu mai ai chef de plajă, până la urmă sfărșitul poate fi aproape.9. : Acest poem clasic al lui Lewis Caroll se încheie cu cele două personaje care mănâncă toate stridiile cu care s-au împrietenit. Dramatic, și poate vrei, totuși, să mănânci fructe de mare la cină.Citește și:Cărți de vacanță21 de cărți foarte haioaseAlte articole din blogзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *