8 moduri de a pleca energizat de la serviciu

1. Nu uita de ce ai fost încântat de acest job la început. Amintește-ți ce îți place la locul tău de muncă, de ce te pasionează și găsește-ți scopul în ceea ce faci. În fiecare dimineață gândește-te la avantajele pe care ți le aduce jobul tău și concentrează-te pe realizările tale de până acum și de asemenea, pe obiective.

2. Deschide o fereastră. Cercetătorii japonezi au demonstrat faptul că oboseala de la locul de muncă este cauzată de temperaturile ridicate și de lipsa aerului curat. Într-un birou închis adaugă plante, pentru că ele absorb dioxidul de carbon și alți poluanți ai mediului. În plus, plantele te ajută să ai o stare pozitivă și energică.

3. Stai drept. Umerii căzuți și spatele încovoiat nu-i permit corpului să-și ia din aer cantitatea de oxigen de care are nevoie, iar acest lucru îi crează acestuia o presiune suplimentară ce duce la apariția oboselii. Postura ne afectează calitatea muncii, psihicul și implicit stare de spirit.

4. Fii organizat. Sarcinile neterminate îți afectează energia și duc la apariția stresului. Dacă nu reușești să îți termini treaba până la sfârșitul zilei, încearcă să analizezi motivele pentru care nu te-ai încadrat în timp și ce poți face pe viitor, pentru a nu ajunge în aceeași situație. De asemenea, ține o agendă în care să îți notezi toate atribuțiile și timpul pe care îl aloci fiecăreia și respectă-l.

5. Bea ceai de lemn dulce. Glandele suprarenale în relația cu creierul produc dopatmina, adrenalina și noradrenalina. Excesul de adrenalină duce la stres și anxietate, iar lipsa acesteia îți produce dificultăți de concentrare și de motivare. Ceaiul de lemn dulce te ajută să ai proporțiile potrivite de adenalina, te revigorează și îți tonifică sistemul imunitar.

6. Hidratează-te. Bea cel puțin 1 litru de apa la birou, deoarece deshidratarea produce îngroșarea sângelui și reduce energia din sistemul nostru. Ține permanent pe birou un pahar mare de apă și reduce cantitatea de cafea sau ceai negru, la cel mult 2 cești pe zi.

7. Mănâncă sănătos la prânz. Alimentele pe care le consumi la prânz îți afectează energia și dorință de lucru. Planificare mesei pe care o iei la birou trebuie făcută cu o zi înainte, pentru a nu fi constrâns să îți cumperi mâncare nesănătoasă, fast-food, dulciuri sau produse de panificație. În schimb, consumă fructe, legume și fructe oleaginoase.

8.  Meditează și încearcă să te eliberezi de energiile negative. Acest lucru se poate realiza și la birou dacă asculți muzică relaxantă, închizi ochii pentru câteva minute și faci exerciții de respirație.

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “8 moduri de a pleca energizat de la serviciu”

  1. Nu stiu in ce masura chiar ajuta exercitiile de meditatie, iar in ce priveste muzica, important este sa asculti ceea ce stii tu ca te relaxeaza in general. Conceptul de muzica relaxanta este diferit pentru fiecare in parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *