7 trucuri pentru a fi plăcut de ceilalți

Atunci când discutați cu cineva și vreți să înclinați balanța în favoarea voastră și să determinați interlocutorul  să fie de partea voastră,  să fie de acord în anumite privințe cu voi și să impresionați sau chiar să îndreptați poate ceva ce ați făcut greșit, este esențial să recurgeți la folosirea unor trucuri „psihologice”.Sunt utile și majoritatea oamenilor nu își dau seama de aceste mici  tactici de socializare pe care le puneți în aplicare. Fiind inofensive și cum nu bat la ochi, nu o să păreți falși sau că ați avea un scop de atins.1.  De fiecare dată când cineva este furios și ofensiv, stați lângă el și nu în fața lui. Nu veți părea ca o amenințare și, în cele din urmă, se va calma.2. Încercați să cereți ajutorul persoanelor din jurul vostru. Atunci când cereți să vi se facă un favor, e indicat să începeți cu „Am nevoie de ajutorul tău.” Vă cresc șansele de a fi ajutați și nu va fi înțeles ca un favor și nici nu rămâneți îndatorați. În plus, persoanei care vă oferă ajutorul îi va fi gâdilat puțin ego-ul și stima de sine.3. Adresați-vă interlocutorului cu ideea spusă de acesta, dar reformulată. Denotă că sunteți atenți și că ați înțeles ceea ce v-a spus. Nu e cazul, însă, să exagerați.

Recomandări cărți  pentru aprofundare:

4. Dacă vreți ca cineva să fie de acord cu voi, dați din cap când vorbiți. Persoana cu care vorbiți va da și ea din cap aprobator, iar în subconștient va fi de acord cu voi în privința discutată și veți ajunge la o înțelegere.
5. Poate suna ciudat, dar, dacă observați că cineva nu vă place, ca o prima impresie, rugați acea persoană să vă împrumute un creion, bineînțeles, pe un ton agreabil, plăcut, cald, prietenos. Nu are de ce să refuze și, cumva, perspectiva persoanei asupra voastră va căpăta o nuanță pozitivă.
6. Putem să ne încrucișăm mâinile atunci când ne angajăm într-o conversație. Arată că suntem interesați, că părem preocupați de discuție. Dacă interlocutorul este atent la gesturile pe care le facem, cel mai probabil ne va copia mișcările. Prin urmare, avem un interlocutor atent și interesat de ceea ce îi spunem.

7. În timpul unei conversații repetați numele persoanei cu care stați de vorbă. Vă ajută să îl rețineți, denotă că acordați atenție discuției și veți face persoana respectivă să vă placă mult mai mult.S-ar putea să vă intereseze și: Workshop „Limbajul corpului” cu Mihai Cercel

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *