7 motive pentru a vizita Riga

Dacă ești în căutarea unei destinații pentru un city break, alege în această toamnă orașul Riga, capitala Letoniei. Considerat o bijuterie a Țărilor Baltice, minunatul oraș Riga are o istorie impresionantă și de asemenea, un patrimoniu cultural deosebit de bogat. Situat la gura de vărsare a râului Daugava, pe malul Golfului Riga din Marea Baltică, cel mai atractiv oraș din zona baltică este și capitala culturii acestei zone. Mai mult, orașul este numit și “capitala mondială Art Nouveau”. Descoperă de la noi câteva motive pentru a vizita Riga și nu uita să ne povestești după excursie, despre toate celelalte pe care le-am omis.

1. Capitala europeană a culturii în anul 2014.

 2. Mai mult de 800 de clădiri în stilul Art Nouveau, orașul aflându-se pe lista patrimoniului UNESCO pentru deosebita sa arhitectură.

3. Noul se îmbină armonios cu vechiul, clădirile purtând urmele unor influențe ruse, germane și letone.

4. Domul din Riga – una din cele mai vechi construcții din Europa de Est – are una dintre cele mai mari orgi din lume, acustica fiind impresionantă în această catedrală.

5. Piața Centrală din Riga este una dintre cele mai mari și mai vechi din Europa.

6. În acest oraș există o clădire care se numește Casa Pisicilor – cu o arhitectură gotică târzie și cu două pisici negre pe acoperiș. Atât clădirea cât și figurinele se bucură de o frumoasă poveste. De asemenea, există numeroase sculpturi în oraș ce sunt însoțite de povești care stârnesc curiozitatea și imaginația.

7. Există Free Yellow Tours în fiecare zi la prânz, asta însemnând că poți vedea gratis orașul și de asemenea, poți afla numeroase detalii interesante și neștiute.

Ghiduri Lonely Planet 2014

Mai multe ghiduri de călătorie aiciзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *