7 lucruri inedite despre Singapore

Una dintre cele mai populate ţări din lume, Singapore adună o mulţime de culturi, clădiri ale erei spaţiale, dar şi clădiri tradiţionale situate lângă zgârie-nori impunători. Iată câteva lucruri interesante despre Singapore.

1.-În 1819, Sir Stamford Raffles (1781-1826) a înfiinţat un punct comercial britanic în Singapore, cunoscut odinioară sub numele de Temasek, ceea ce a permis insulei să devină un centru comercial liber pentru Indiile Orientale. Această ţară şi-a câştigat independenţa în anii ’60, iar astăzi se poate lăuda cu o economie de succes, pusă în mişcare de export şi de turismul comercial.

2.-Aproape 78% din locuitori sunt chinezi. Cartierul chinezesc din Singapore City este o zonă pestriţă, aglomerată, unde înfloresc culturile tradiţionale. Cartierul este o atracţie turistică populară, oferind mâncăruri chinezeşti autentice, obiecte de artă meşteşugărească şi temple bogat decorate.

3.-Guvernul de la Singapore menţine un control strict asupra mass-media, iar aruncarea deşeurilor şi a gumei de mestecat, mâncatul în trenuri şi fumatul în public sunt interzise în zonele urbane. Deoarece pedepsele sunt aspre, Singapore se bucură de o infracţionalitate redusă.

4.-Peste 25.000 de vase andochează în portul Singapore în fiecare an, ceea ce îl face unul dintre cele mai aglomerate din lume. Navele petroliere aduc ţiţei din statele Golfului, care este rafinat şi transportat către ţările învecinate din Asia de Est. Cea mai mare parte din exporturile Malaysiei trec prin acest port.

5.-Aproape 800.000 de pasageri călătoresc în fiecare zi cu ajutorul Sistemului Rapid de Transport în Masă, un tren extrem de eficient, care se deplasează parţial în subteran. A fost creat ca parte a unei politici de decongestionare a traficului. Şoferii trebuie să participe la o licitaţie pentru a obţine dreptul de a cumpăra vehicule noi şi trebuie să plătească pentru a intra în oraş la orele de vârf. Singapore are, de asemenea, legături feroviare cu Malaysia.

6.-Terenul agricol este redus în Singapore, însă ţara are mai multe sere pentru cultivarea orhideelor. În Grădina Mandai, cea mai mare seră de orhidee din Singapore, florile exotice şi rare sunt cultivate pentru export, folosind tehnologii de ultimă oră. Orhideele sunt apreciate pentru frumuseţe şi colorit, fiind transportate cu avionul în Japonia, Australia, Europa şi SUA.

7.-În apropiere de Singapore, pe insula Borneo, se află micul stat Brunei, o monarhie islamică, condusă din 1967 de sultanul Hassanal Bolkiah, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, despre care se crede că are o avere de 25 de miliarde de dolari americani. Recent, sultanul a construit un extravagant palat în capitală, Bandar Seri Begawan. Oraşul mai găzduieşte şi cea mai mare moschee din sud-estul Asiei, numită după predecesorul lui Bolkiah, Omar Ali Saifuddien, loc popular pentru turişti, cu propria sa lagună.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *