7 slujbe neobisnuite, dupa castigarea unui premiu Oscar

Dupa ce castiga un premiu Oscar, cariera unui actor este marcata de obicei de intrebarea: Se ridica viata lor ulterioara la inaltimea premiului sau nu? Iata 7 actori castigatori de Oscar si slujbele/pataniilor lor de dupa decernarea premiilor.

7. Donna Reed- Ascensiune si decadere in televiziune

Donna Reed a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar in „From Here to Eternity” (1953). Cariera ei ulterioara a fost aproape numai in televiziune, in 1958 aparand in The Donna Reed Show, produs de sotul ei. Desi a castigat premiul Oscar pentru un rol de prostituata, show-ul sau a fost de mare succes in anii ’50, pentru ca s-a ocupat de lucruri in voga in acea epoca, precum adoptia, abuzul de medicamente sau siguranta familiala. Un alt rol notabil in televiziune, cel din serialul Dallas douazeci de ani mai tarziu, nu a fost primit la fel de bine, intrucat a inlocuit-o pe Barbara del Gettes, o actrita care, in acel timp, se identifica in ochii publicului cu personajul Elle Ewing.

6. Jamie Foxx-Cantaret, compozitor si prezentator radio

Jamie Foxx a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in Ray (2004), dupa care s-a reintors la muzica cu un album original. Pana in present, au aparut inca doua si este considerat unul dintre potentialii viitori jurati in emisiunea American Idol. De asemenea, el gazduieste o emisiune la Radio Sirius, numita Foxhole.

5. Gwyneth Paltrow-Blogger despre stiluri de viata, cantaret de muzica Country si Star de televiziune

Gwyneth Paltrow a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in Shakespeare in Love (1998). Dupa acest succes, nu a mai reusit sa atinga performante extraordinare: a pornit un site de lifestyle important, goop.com, s-a intors la Oscaruri nu printr-o nominalizare, ci drept cantareata pentru filmul “Country Strong”, a participat la showuri importante cum ar fi Glee sau Saturday Night Live.

4. Richard Dreyfuss-Profesor

Richard Dreyfuss a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in The Goodbye Girl (1977)  la varsta de doar 29 de ani (doar doi actori au castigat pana acum acest premiu inaintea varstei de 30 de ani). Ulterior, actorul s-a cufundat in mediul academic unde interesele sale includ educatia civila, educatia, guvernamentul si retorica. El a fost student la Oxford, unde a fost si membru consultativ al Colegiului St. Antony. In plus, a fost membru timp de 12 ani al Consiliului National Constitution Center si a fondat institutul non-profit Initiativa Dreyfuss, dedicat revigorarii discutiilor civice in cultura americana si imbunatatirii predarii de educatie civila in scoala generala. El mai joaca din cand in cand, dar a admis in interviuri ca o face doar pentru bani si ca pasiunile lui se afla in alta parte.

3. Glenda Jackson-membru al Parlamentului

Glenda Jackson a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita de doua ori: A Touch of Class (1973) si Women in Love (1970). Ca multi alti actor, si-a folosit prezenta publica pentru a discuta politica, insa a dorit sa aiba o cariera in politica de sine statatoare. Un oponent public al primului ministru britanic Margaret Thatcher si a Partidului Conservator, Jackson a fost aleasa in 1992 pe listele Parlamentului. Desi era considerata novice si se credea ca a ajuns acolo doar datorita faimei de actor celebru, a invatat multe, cu precadere in domeniul transporturilor si a fost numita Ministru adjunct al transporturilor in 1997. De asemenea, a candidat fara succes la Primaria Londrei in 2000.

2. Gig Young-Criminal si sinucigas

Gig Young a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru They Shoot Horses, Don’t They (1969). El avea probleme grave atat psihologice, cat si cu alcoolul si inainte de Oscar, chiar daca avusese o cariera indelunga de actor de personaje si avea multi prieteni si admiratori. El este singurul castigator al premiului Oscar care a comis o crima (asupra celei de-a cincea sotii ale sale), urmata imediat dupa de sinucidere. Fiul sau, Jennifer Young, produce in prezent un documentar despre tatal sau.

1. Grace Kelly-Printesa de Monaco

Grace Kelly a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita pentru The Country Girl (1954), iar cand acest film a avut premiera la Festivalul de la Cannes, ea a fost invitata pentru o sesiune fotografica cu printul de Monaco, cu care se va casatori mai tarziu. Acest moment a marcat sfarsitul unei cariere actoricesti de 5 ani, care este remarcabila prin succesul avut intr-un timp atat de scurt. Prin casatoria ei cu Printul Rainier, ea a salvat de asemenea micul principat de la dezintegrare: Tratatul din 1918 stipuleaza ca, daca Printul de Monaco nu are mosternitori pe linie masculina, Principatul va reveni Frantei. Prima logodnica a lui Rainier se parea ca este infertila si, atunci cand acesta a cunoscut-o pe Grace Kelly la Cannes, era in cautarea unei sotii.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *