6 Romane pentru adolescenți apărute vara aceasta

Vacanța? Unde ești? Iar mi-ai alunecat printre degete? Cât te-am așteptat și cât de repede te-ai evaporat. Abia dacă am avut timp să mă bucur puțin de tine. A fost o vară lungă, ar spune unii, lungă și călduroasă, cu noutăți, activități frumoase și experiențe plăcute. Rămân cu amintiri plăcute și cu o listă întreagă de cărți pe care mi-am propus să le citesc. În vara aceasta la raftul de Young Adults au apărut o mulțime de titluri care mi-au trezit interesul și m-am gândit să le împărtășesc cu voi.Chiar dacă nu sunteți fani ai categoriei vă garantez că aceste romane nu vă vor îngheța imaginația și setea de lectură.

Like It Never Happened
1. Like it never happened, Emily Adrian

Like It Never Happened este încărcată de dramă liceană. Rebecca Rivers și patru colegi joacă împreună în producția școlii și s-au autointitulat „Cei cinci esențiali”. Dar motivul pentru care Rebecca este o actriță bună este pentru că ea deja s-a transformat într-o fată cu o nouă reputație. Bârfele însă țin pasul cu ea și îi amenință noul rol. Romanul este o reminescență a trecutului fiecăruia, când gura lumii nu tace nici în mormânt.

2. More happy than not, Adam Silvera

Această carte vă oferă șansa de a medita asupra unei întrebări divine: „V-ați șterge amintirile dacă ați putea?”. Protagonistul Aaron Soto nu este sigur dacă vrea să încerce procedura Institutului Leteo însă are niște amintiri îngrozitoare. Ca atunci când și-a găsit tatăl după ce acela s-a sinucis.  Atunci când se înfiripă o prietenie sinceră între el și un adolescent, Thomas, dintr-un proiect, viața nu mai pare atât de urâtă. Thomas,însă, îi respinge avansurile romantice și Aaaron este încolți de vecinii săi. Astfel, acesta încearcă să folosească o procedură de ștergere a amintirilor, vrând să uite că este și gay.

Finding Audrey
3. Finding Aubrey, Sophie Kinsella

Viața lui Aubrey este dată peste cap din cauza unei tulburări de anxietate. A făcut progrese cu Dr. Sarah, dar când puștoaica de 14 ani îl întâlnește pe Linus, simte cum prinde viață. Se creează o legătură între ei, permițându-i lui Aubrey să capete încredere în ea și să vorbească despre temerile ei. Pe măsură ce prietenia lor prinde rădăcini, se dezvoltă și o conexiune romantică care îi ajută întreaga familie.

Shadowshaper
4. Shadowshaper, Daniel Jose Older

 Sierra Santiago este tipul de personaj pe care vrem să îl întâlnim în acest gen, Young Adult. Locuind în Brooklyn Sierra este un artist de graffiti, incredibil de creativă, isteață și inventivă, dar nu este tipul eroinei. Tânăra descoperă că magia spiritelor ancestrale se infiltrează în arta graffiti, muzică și în poveștile din jurul ei.Dar cineva ucide acest spirite iar Sierra trebuie să afle cine și cum îi poate opri.

The Accident Season
5. The accident season, Moira Fowley

Este un mister cum familia Carei, spre sfârșitul fiecărui Octombri, capătă o înclinație spre…accidente. Acestea se țin ca un blestem după ei. S-au obișnuit cu soarta lor, ascunzând cuțitele și luându-ți toate măsurile deprecauție pentru a nu se răni, dar sunt încă obsedați cu aflarea cauzei acestui blestem.

Never Always Sometimes
6. Never always sometimes, Adi Alsaid

Disperați să nu  trăiască experiențe de tip clișeu în liceu, Dave și Julia, cei mai buni prieteni, realizează o listă de lucruri pe care nu le vor face Niciodată în liceu: să își vopsească părul într-o culoare trăznită, să nu se încurce cu un profesor și să nu se îndrăgostească de cel mai bun prieten. Numai că Dave încalcă ultima regulă și după ce se îndrăgostește de Julia pornește într-o misiune dea bifa toate lucrurile de pe listă descoperind că și clișeele au farmecul lor și se numesc așa dintr-un motiv.: sunt esențiale maturizării.

Alte titluri din categoria Young Adults:

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *