6 cărţi nou lansate în noiembrie 2011

Deşi ne aflăm abia la jumătatea lunii noiembrie, câteva cărţi extrem de importante şi interesante s-au lansat pe piaţa mondială şi le puteţi cumpăra de pe site-ul nostru. Este toamnă, frigul a venit deja şi nu ne putem închipui plăcere mai mare decât să stai tolănit pe un fotoliu alături de o cafea (sau un coniac, după preferinţe) şi de un roman bun (sau o carte de memorii sau una de eseuri sau chiar de povestiri). Câteva nume mari au apărut pe piaţă în această lună, aşa că avem ce vă oferi în continuare.

1. “Blue Nights”, de Joan Didion. Probabil una dintre cele mai aşteptate cărţi ale lunii, suntem siguri că, pentru cunoscători, nu sunt prea multe de spus pentru noua carte de memorii a lui Didion. Un portret sfâşietor al pierderii de la unul dintre cei mai minunaţi şi puternici memorialişti contemporani, “Blue Nights” este o odă atât despre fiica lui Didion, cât şi despre propria durere şi despre ciclul fără sfârşit, fără sens şi liniştit al naşterii, îmbătrânirii, bolii şi morţii.

2. “Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns)”, de Mindy Kaling. Ca toţi ceilalţi, ne-am îndrăgostit de Mindy Kaling, când a interpretat-o pe Kelly Kapoor în “The Office”. La fel ca toţi ceilalţi, am iubit-o şi mai mult când am aflat că ea scrie multe dintre episoade şi chiar a regizat câteva. În mod sigur, este o persoană amuzantă. Chiar şi titlul noii ei cărţi ne-a făcut să râdem în gura mare. Prin urmare, dacă la fel ca noi (şi ca toţi ceilalţi), nu te saturi de ea la televizor şi ai dori în secret să fii cel mai bun prieten al ei, vă recomandăm această carte de memorii amuzante.

3. “11/22/63”, de Stephen King. Pe data de 22 noiembrie 1963, John F. Kennedy a fost împuşcat şi a murit în Dallas, Texas. Dar în romanul de 960 de pagini al lui King, un profesor de engleză de liceu se întoarce în timp pentru a opri atentatul. O premisă ridicolă, poate, dar talentul lui Stephen King pentru literatura de suspans şi dorinţa dublă de a realiza o altă Americă şi o altă lume în care JFK ar fi trăit, toate acestea ne pregătesc pentru o lectură fascinantă. Nici nu îţi vei da seama câte pagini ai parcurs.

4. “The Ecstasy of Influence: Nonfictions, etc.”, de Jonathan Lethem. Dacă v-aţi întrebat vreodată ce crede cu adevărat romancierul de succes Jonathan Lethem despre cultura pop şi despre lume în general, iată o şansă să aflaţi. În această colecţie de eseuri, Lethem abordează ceea ce el numeşte rolul de tip “elefant alb” al scriitorului ca o figură populară intelectuală, precum şi propriile sale obsesii (cibercultura, Marlon Brando) şi influenţe (Norman Mailer, Brooklyn). Literatura lui este atât de bună pe cât ne-am aştepta, desigur, marcată de spiritul Lethem şi gândirea lui măsurată, ceea ce îl face ideal pentru o discuţie despre propria gândire şi cultură.

5. “The Prague Cemetery”, de Umberto Eco. Bestseller-ul internaţional al anului trecut, dar şi foarte controversat (în mare parte datorită denunţării sale de către ziarul oficial al Vaticanului “Osservatore Romano”, dar şi de către Rabinul Şef al Romei) a ajuns în sfârşit să fie tradus şi în limba engleză. Să nu uităm că acest roman a fost tradus la Editura Polirom în limba română încă din 2010, aproape simultan cu ediţia italiană. În el, Eco abordează intriga politică, asasinatul, francmasoneria şi unul dintre cele mai faimoase falsuri din întreaga istorie, Protocoalele Înţelepţilor Sionului – toate în jurul protagonistului său principal, antisemitul Simone Simonini, pe care Eco îl descrie drept “cel mai urât om din toată lumea” şi care este, de asemenea, singurul personaj de ficţiune din roman.

6. “It Chooses You”, de Miranda July. În 2009, când a trebuit să amâne lucrul la scenariul la care lucra, care va deveni într-un final filmul din acest an “The Future”, Miranda July a început să călătorească în jurul oraşului Los Angeles pentru a se întâlni cu necunoscuţi pe care i-a găsit prin intermediul publicaţiei “PennySaver”. Experienţele ei, care au ajuns să influenţeze destul de mult şi filmul, au ajutat-o de asemenea să scrie această carte, o serie de eseuri despre străini, amânare, plictiseală şi modalitatea de a face artă.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *