6 cărți de stomatologie pentru specialiștii în medicina dentară

Stomatologia este o importantă latură a medicinii, specialiștii din acest domeniu fiind împărțiți în funcție de ramurile existente. Un bun practician, indiferent de specializarea sa, trebuie să fie întotdeauna la curent cu ultimele noutăți în materie de stomatologie. De asemenea, acesta poate avea la îndemână un ghid practic pentru a-l consulta ori de câte ori este nevoie. De aceea, vă prezentăm 6 cărți de stomatologie care sunt de mare folos atât viitorilor, cât și actualilor specialiști în medicina dentară.

 

1. Oxford Handbook of Clinical Dentistry de Laura Mitchell, David A. Mitchell

Cărțile din colecția de ghiduri medicale Oxford Handbooks sunt foarte practice, deosebit de ușor de consultat și de asemenea, oferă informații relevante, fiind cunoscute și utilizate peste tot în lume. Pentru medicii stomatologi, Oxford Handbook of Clinical Dentistry este o resursă foarte utilă, un ghid de buzunar realizat într-un format simplu și concis, ce oferă informații valoroase. În cadrul domeniului medicină dentară, cartea este un bestseller. Clic pentru toate cărţile Oxford Handbook.

 

2. Caries Management – Science and Clinical Practice de Hendrik Meyer-Lückel, Sebastian Paris, Kim R. Ekstrand

Această nouă apariție abordează într-un mod sistematic managementul modern al cariilor dentare, oferind tehnici noi de tratament, pentru a veni astfel în ajutorul tuturor celor care activează în acest domeniu.

 

3. Functional Occlusion: From TMJ to Smile Design de Peter E. Dawson

Cartea oferă explicații teoretice, fiind de asemenea, și un ghid practic pentru disfuncțiile ocluzale. Mai mult, autorul demontează o serie de concepții populare greșite, oferind argumente concludente pentru acestea. Cartea conține sute de fotografii color, ilustrații și diagrame.

 

4. Dental Implant Prosthetics de Carl E. Misch

Prezenta carte se axează pe implanturile dentare folosite în combinație cu alte dispozitive protetice, colectând în paginile sale informații valoroase din acest domeniu.

 

5. Peterson’s Principles of Oral and Maxillofacial Surgery de Michael Miloro, GE Ghali, Peter Larsen și Peter Waite

Cea de-a treia ediție a acestei cărți cuprinde o gamă largă de teme diverse și complexe, contribuind astfel la realizarea unui text unic printre specialitățile medicale și stomatologice. Cartea este un studiu de autoritate și referință în domeniul chirurgiei orale și maxilo-faciale.

 

6. Esthetic Rehabilitation in Fixed Prosthodontics, Volume 2: Prosthetic Treatment de Mauro Fradeani și Giancarlo Barducci

Prezentând etapele procedurale necesare pentru a obține rezultate optime în reabilitarea estetică a pacientilor care au nevoie de proteze fixe, volumul acesta oferă o prezentare pas cu pas a tuturor procedurilor clinice și de laborator.

 

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *