6 cărţi de citit înainte să devină seriale

Mai devreme sau mai târziu, toate cărţile bune ajung să fie transpuse pe micul sau marele ecran. Chiar şi cele mai dificile, cum e Game of Thrones, au reuşit să adune în faţa televizoarelor o armată de telespectatori, implicaţi profund în desfăşurarea de forţe de pe ecran. Cei cu “microbul” serialelor le vor aprecia la justa lor valoare, deşi este evident că nu există substitut pentru încărcătura emoţională pe care o simte cineva atunci când citeşte o carte.

Mai jos vă arătăm câteva cărţi ce vor fi adaptate pentru televiziune destul de curând şi pe care v-ar plăcea, probabil, să le citiţi înainte ca acest lucru să se petreacă.

A Series of Unfortunate Events, cărţile scrise de Daniel Handler, au fost deja adaptate într-un film, dar chiar dacă acesta a fost destul de bun, el nu s-a bucurat de recunoaşterea pe care ar fi meritat-o. Aşa că Netflix şi-a anunţat planurile de a folosi cele 13 cărţi ca fundament pentru o serie de televiziune. Cărţile urmăresc viaţa tragică, dar şi amuzantă, a copiilor Baudelaire, care merg să stea cu unchiul lor, Contele Olaf, după ce părinţii lor mor într-un incendiu. Hotărât să pună mâna pe moştenirea lor, Olaf, un actor amator, se deghizează  într-o serie de personaje neconvingătoare în speranţa că îşi va putea ucide rudele.

11-22-63 spune povestea unui bărbat care găseşte o modalitate de a călători în trecut şi decide să oprească asasinarea lui J.F. Kennedy. Din păcate, el descoperă că fapta lui bine intenţionată a dus la război nuclear în prezent. Adaptarea pentru TV îl va avea pe James Franco în rolul principal.

Big Little Lies de Liane Moriarty e un bestseller ce se concentrează asupra a trei mame de copii de grădiniţă care ajung să fie implicate într-o crimă. Serialul va fi produs de HBO, iar printre vedetele care deja au semnat să apară în el se numără Nicole Kidman şi Reese Witherspoon.

MaddAddam este o serie de televiziune bazată pe trilogia scrisă de Margaret Attwood (Oryx and Crake, The Year of the Flood şi MaddAddam), care va fi regizată de Darren Aronofsky. Acţiunea serialului va avea loc într-un viitor post-apocaliptic, cu prea puţini oameni şi prea multe mutaţii genetice. După descriere, serialul va aduce destul de mult cu The Walking Dead, dar cu mutanţi în loc de zombies.

Super Sad True Love Story este best-seller-ul scris de Gary Shteyngart care spune povestea unui bărbat de vârstă mijlocie, pasionat de cărţi, şi care are o relaţie cu o tânără Americano-coreană materialistă.

American Gods a fost un timp în cărţi la HBO pentru o adaptare, dar canalul de televiziune a abandonat proiectul deoarece acesta părea foarte dificil de adaptat, chiar dacă autorul, Neil Gaiman, era cel care scria scenariul pentru pilot. American Gods spune povestea lui Shadow, un bărbat căruia i se oferă un job de bodyguard şi care intră în lumea secretă a zeilor şi a altor fiinţe mitice, care trăiesc printre americani şi care instigă la război între zeii vechi, care-şi pierd puterea, şi zeii noi, care înfloresc într-o societate care venerează tehnologia.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *