6 cărți ce vor fascina micuții pasionați de mistere

Viața, cu tot conținutul de neînțeles, poate deveni confuză pentru cei mici, lumea transformându-se într-un mare mister ce așteaptă să fie rezolvat. Prin transpunerea în povești, copiii ajung să se identifice cu personaje care se află în situații similare, fiind mici detectivi care depun efort pentru rezolvarea unor enigme. Lectura le deschide copiilor apetitul pentru aventură și îi ajută să descopere lumea, jucând un rol esențial pentru îmbogățirea imaginației creatoare și de exprimare. Cărțile din categoria “mistery” potolesc setea de escapade și de suspans, deschizând calea spre universul imaginației.1.

The Westing Game
The Westing Game” (9-12 ani) – câștigătoare a premiilor Newberry, cartea prezintă o poveste construită ca un puzzle în care Ellen Raskin adaugă în mod constant piese noi, de multe ori acestea schimbând dramatic forma a ceea ce a fost înainte. Un milionar excentric moare misterios, iar 16 oameni din complexul de apartamente în care locuia acesta sunt invitați să-i citească testamentul. Astfel, începe un joc bizar și complex pentru averea lui Westing Samuel.2.
The Eleventh Hour:  A Curious Mystery
The Eleventh Hour(4-8 ani) – o carte cu un text în rime și de asemenea, superb ilustrată, ce stârnește imediat interesul copiilor. Misterul este prezent și în această poveste, de data aceasta în lumea animalelor, prezente la o cină festivă pentru a sărbători ziua elefantului Horace. Dar cine a furat mâncarea?3.
Windcatcher
(9-12 ani) – o altă carte câștigătoare a premiilor Newberry, misterul prezentat fiind sub forma unei comori îngropate și a unei epave pierdute. “Windcatcher” este un amestec savuros de aventură și mister, suficent de bine închegat pentru a capta atenția și interesul celor mici.4.
Maze of Bones:  A Survival Guide
Maze of Bones” (9-12) – o carte cu totul diferită, cu idei inovatoare, ce oferă celor mici posibilitatea de a fi parte din poveste și de a se juca online prin intermediul unui website special creat. Fiecare carte are un cod ce poate fi utilizat pentru a deveni cel mai nou membru al familei Cahill (un clan de renume mondial). Copiii pot citi cartea și se pot distra pe internet, rezolvând o serie de mistere, putând chiar să câștige numeroase premii.5.
The Mysterious Benedict Society and the Perilous Journey
(8-12 ani) – “Mysterious Benedict Society” este un roman excelent ce țese o poveste despre o gașcă de copii supradotați ce nu utilizează magia, ci doar inteligența, pentru a rezolva un mister și a opri un personaj negativ să conducă lumea.6.
The Name of This Book is Secret
(9-12 ani) – o carte scrisă într-o manieră fermecătoare, în care misterul, fantezia și umorul se împletesc pentru a oferi copiilor o experiență unică. “The Name of This Book Is Secret” este ideală pentru micii iubitori de aventură, mistere, coduri secrete și enigme captivante. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Denora

Amestec de culoare, de fantezie și rigoare, de fragilitate și forță, iubesc oamenii și cuvintele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *