5 roluri memorabile ale lui Matt Damon

Actorul în vârstă de 41 de ani este un actor aproape complet, care a interpretat o largă varietate de roluri atât pe marele ecran, dar şi în afara lui, în ultimele două decenii. Recent, Damon a apărut în thriller-ul SF regizat de Steven Soderbergh, Contagion şi va apărea alături de Scarlett Johansson în We Bought a Zoo, care va fi lansat pe 23 decembrie anul acesta. De asemenea, îşi va împrumuta vocea pentru animaţia Happy Feet Two, care apare pe 18 noiembrie. Care sunt însă cele mai importante roluri ale sale?

-Good Will Hunting: Damon a jucat împreună cu prietenul şi partenerul său de-a lungul vremii Ben Affleck, fiind de asemenea şi scenarişti în drama regizată de Gus Van Sant. Cei doi au caştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, în vreme ce Damon a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor ca personaj principal. Să nu uităm că, în acest film, un rol important l-a avut şi Robin Williams.

Seria Bourne: Damon şi-a încercat norocul – cu multe reuşite, de altfel, ca un erou al filmelor de acţiune în trilogia de la Universal. În rolul lui Jason Bourne, Damon a interpretat un fost asasin al serviciului de informaţii CIA, care suferă de o pierdere temporară a memoriei şi care încearcă să îşi descopere adevărate identitate. Franciza a fost resuscitată de curând cu Tony Gilroy la timonă şi Jeremy Renner în rolul principal.

-Invictus: În al doilea său rol nominalizat la Oscar, Damon a jucat împreună cu Morgan Freeman în filmul biografic inspirat din sport Invictus. Proiectul de succes al lui Clint Eastwood îl găseşte pe Damon ca un jucător de rugby care îl ajută pe Nelson Mandela în încercarea sa de a depăşi tensiunile rasiale care au urmat perioadei de apartheid din Africa de Sud.

-Seria Ocean’s: Într-un remake al filmului cu acelaşi nume al lui Rat Pack din 1960, Damon s-a alăturat unor staruri precum George Clooney, Brad Pitt, Casey Affleck, Scott Caan, Don Cheadle Bernie Mac, Elliott Goulde, Andy Garcia şi Julia Roberts pentru Ocean’s Eleven. Filmul s-a transformat curând într-o trilogie, regizată de Stephen Soderbergh.

-Political Activist: Nu este un rol din filme, ci este un rol pe care Matt Damon şi l-a asumat ca susţinător al mai multor cauze, incluzând aici eforturile umanitare şi cele de mediu. El este cofondator al Water.org şi Not On Our Watch, un susţinător al Campaniei One, un membru important al Toxic Mailstopper, iar un clip cu el a devenit viral când Damon a apărat profesorii din Washington în marşul acestora intitulat Save Our Schools.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *