5 roluri memorabile ale lui George Clooney

De la “ER” (Camera de urgenta) la “Ocean’s Eleven”, George Clooney a avut si are una dintre cele mai frumoase cariere de la Hollywood, iar zilele acestea la festivalurile cinematografice isi au premierele ultimele sale doua filme, Ides of March si The Descendants. In continuare, va prezentam 5 roluri memorabile ale sale dintre cele care l-au consacrat ca actor de seama al noii generatii.

ER: Actorul a avut ca punct important de pornire in rolul lui Dr. Doug Ross in drama medicala produsa de NBC, pe care a parasit-o in 1999 dupa cinci sezoane cu scopul de a-si incepe o cariera in lumea filmelor. In 2000, a surprins fanii cu o aparitie in ultimul episod impreuna cu Julianna Margulies, al carei personaj, asistenta Carol Hathaway, zboara la Seattle pentru a se reintalni cu Ross, fostul ei iubit si tatal celor doua fete gemene. De asemenea, Clooney a aparut in anul 2009 si in episoadele finale ale serialului.

Out of Sight: Clooney a primit critici favorabile pentru interpretarea sa din filmul din 1998, in care a jucat alaturi de Jennifer Lopez. El a spus ca este unul dintre filmele sale favorite. “A fost pentru prima data cand am avut un cuvant de spus si a fost primul scenariu bun pe care l-am citit si mi-am zis “Asta e!”Chiar daca nu am facut mari incasari la box-office, a fost un film cu adevarat bun“, a declarat Clooney.

Ocean’s Eleven: Clooney a condus o distributie de zile mari in acest film – si in cele doua sequel-uri – interpretand personajul lui Danny Ocean, un hot incantator, seful unui grup infractional intr-o talharie de milioane de dolari asupra unui casino din Las Vegas.

Syriana: Poate nu este amintit drept cel mai bun rol al lui Clooney, dar filmul – bazat pe viata fostului agent CIA Robert Baer si memoriile sale despre perioada petrecuta ca agent secreti in Orientul Mijlociu – i-a adus lui Clooney primul si (pana acum) singurul premiu Oscar.

Michael Clayton: Clooney joaca rolul unui tip care “rezolva problemele” intr-o mare firma, chemat sa indrepte situatia si de aceasta data dupa ce un avocat are o cadere nervoasa in timp ce reprezenta o compania chimica despre care se cunoaste ca este vinovata intr-un caz de multe milioane de dolare. Rolul sau i-a adus o nominalizare la Oscar.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *