5 principii Reiki pentru o viaţă armonioasă

Se pune din ce în ce mai mult accent pe dobândirea armoniei şi echilibrului interior. Munca, familia, relaţiile cu prietenii, lumea interioară, ne solicită atât de mult atenţia încât nu e de mirare de ce vieţile noastre sunt atât de supuse stresului şi bolilor. În căutările noastre, putem descoperi şi tehnici spirituale care să ne redea controlul şi să ducă la liniştea fizică, emoţională şi spirituală după care tânjim atât. Reiki este una dintre aceste căi spirituale.

Reiki este o tehnică de vindecare, dezvoltată de budistul japonez Mikao Usui în anul 1922. Expresia Reiki este formată din REI care desemnează universalul şi divinul şi KI care reprezintă forţa, energia creatoare. Împreună, ele dau înţelesul real al Reiki, adică forţa vitală universală. Deşi nu este o religie, are la bază toate religiile antice şi acţionează holistic, făcându-şi efectul acolo unde este cea mai mare nevoie de ea, impulsionând creativitatea, eliminând stresul, armonizând personalitatea, diminuând frica şi suferinţa.

Reiki poate fi cu adevărat puternic pentru că îţi inundă chakrele cu energia universului, corpul luând exact cât are nevoie în momentul respectiv pentru a-şi reface forţele. Fiind o experienţă corporală în întregime, unii pacienţi pot simţi o senzaţie de căldură, alţii de răceală, mulţi experimentează un val de energie străbătând tot trupul sau se pot simţi complet relaxaţi.

Principiile elaborate de Mikao Usui pot fi urmate de oricine pentru că acest lucru înseamnă, în primul rând, activarea responsabilităţii pentru propria stare de bine şi sănătate.

Doar pentru azi, nu mă voi îngrijora!

Temerile de orice fel, deşi nu întotdeauna negative, au legătură mai mult cu viitorul şi cu întâmplări asupra cărora nu avem niciun control. Sursa acestora este frica de schimbare, oamenii fiind predispuşi să îşi facă singuri rău, gândindu-se obsesiv la momentele dificile prin care trec, pierzând cantităţi enorme de energie. Important este doar “azi” şi “acum”, iar felul cum răspundem la întâlnirea cu ele este modul în care ne croim vieţile.

Doar pentru azi, nu mă voi enerva!

Zilele noastre sunt pline de momente în care singurul lucru viabil pe care-l întrezărim este să dăm frâu furiei. Stim că nu facem altceva decât să ne rănim pe noi şi pe ceilalţi, dar continuăm să ne lăsăm în voia acestei forţe distructive. Conştientizarea propriei persoane, înţelegerea faptului că noi suntem unicii responsabili de viaţa noastră şi asumarea sentimentului de iritare şi renunţarea la el în mod conştient sunt paşi prin care dobândim detaşarea.

Doar pentru azi, voi fi recunoscător!

Prin însăşi esenţa noastră, suntem mereu în căutarea altor posesiuni şi a altor culmi de atins, întotdeauna văzând doar ce nu avem. Concentrându-ne, totuşi, pe multe lucruri care ne fac viaţa mai frumoasă (un job, o familie sănătoasă, prieteni demni de încredere etc), transformăm tot ce este negativ în noi în atitudini şi gânduri pozitive. Când suntem recunoscători pentru ceea ce avem, legea atracţiei îşi pune rotiţele în mişcare şi primim încă şi mai mult

Doar pentru azi, voi munci mult!

Munca înseamnă scop şi respiră sens. Când muncim la capacitate maximă în fiecare zi, ziua va fi mai bună la sfârşitul ei, iar noi ne vom simţi mult mai împliniţi.

Doar pentru azi, voi fi mai bun cu tot ce mă înconjoară!

Când oferi, primeşti înzecit. Toleranţa se învaţă, mai ales când vorbim de adoptarea unei atitudini pozitive chiar şi în faţa unor oameni pe care nu-i placem foarte mult. În acelaşi timp, este foarte important să înţelegem că trebuie să ne includem şi pe noi înşine în ecuaţie atunci când vorbim despre bunăvoinţă şi căldură; nu realizăm ceva concret dacă pe ceilalţi îi tratăm cu toată consideraţia, iar pe noi înşine ne ridiculizăm, cerând constant prea mult de la noi.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *