5 sugestii pentru a fi mai productiv azi

Indiferent de modul în care îţi câştigi existenţa, sunt sigurǎ cǎ ţi-ai pus de multe ori problema productivitǎţii. Ai observat, probabil, cǎ orele de peste zi par insuficiente pentru ceea ce ai de fǎcut şi cǎ, invariabil, laşi întotdeauna “pe mâine” ce ar fi trebuit sǎ faci de ieri. Iar sentimentul de vinovǎţie care se acumuleazǎ zi dupǎ zi te apasǎ, dar ştii cǎ ai intrat într-un cerc vicios care, pentru a putea fi oprit, va cere din partea ta un dram de voinţǎ şi multǎ fermitate.

Pentru început, este obligatoriu sǎ înveţi care este ritmul natural al corpului tǎu. Se poate ca dimineaţa devreme sǎ te simţi cel mai activ şi atunci ar trebui sǎ ai grijǎ de cele mai importante task-uri. Pe celelalte le poţi face şi în restul zilei, când nivelul de energie nu mai este la cote maxime.

Prioritizeazǎ! Aici intervine o muncǎ de decizie care nu este uşor de fǎcut. Când existǎ prioritǎţi dai de înţeles tuturor cǎ ai un scop, cǎ munceşti ca sǎ ajungi undeva şi cineva. O listǎ sǎptǎmânalǎ sau lunarǎ va clarifica multe şi îţi va da sentimentul de ordine. Ȋn plus, nimic nu se  comparǎ cu plǎcerea resimţitǎ atunci când bifezi sau tai ceva de pe listǎ.

Este indiscutabil faptul cǎ nu vei putea prevedea totul. Atunci când ceva neaşteptat apare şi ţi-ar lua doar câteva minute sǎ îl rezolvi, fǎ acest lucru imediat. Aceastǎ situaţie se aplicǎ doar lucrurilor mici, în niciun caz proiectelor de anvergurǎ. Dacǎ ai începe mereu câte ceva nu ai fi în stare sǎ duci la bun sfârşit mai nimic.

Pentru cǎ ne aflǎm în aceastǎ zonǎ, e bine de ştiut cǎ un lucru pe care creierul nostru nu îl apreciazǎ este multi-tasking-ul. Atunci când atenţia ta este rǎpitǎ de mai multe lucruri, niciunul nu are prioritate şi eşti mai înclinat sǎ scapi din vedere detalii. E mai bine, deci, sǎ te concentrezi pe un singur lucru şi sǎ îi dedici toatǎ energia de care dispui.

Minimizeazǎ posibilitǎţile de distragere a atenţiei. Ştiţi despre ce vorbesc… Este greu sǎ rezişti tentaţiei de a verifica mailul personal sau un cont pe o reţea socialǎ sau alta, aşa cǎ ar fi bine  sǎ prevedeţi un orar bine delimitat pentru aceste activitǎţi.

Cǎrţile de mai jos vor clarifica şi mai bine dilemele pe care le aveţi cu privire la productivitate.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *