5 metode de a obține jobul dorit

Tineri, aspiranți, proaspăt ieșiți de pe băncile facultății, cu vise mari și pretenții oarecum exagerate, ne dorim să obținem unul din cele mai bune locuri de pe piața muncii. Doar că acest lucru nu prea se poate. De ce? Unul la mână, pentru că cerința este mare iar oferta mică. Adică, suntem foarte mulţi care căutam să ne angajăm şi puţine joburi care să se preteze pe preferinţele noastre. Doi la mână, nu ştim să ne mulţumim cu ce primim. Şi trei la mână, nu ştim să ne vindem, cum să ne lansăm şi cum să atragem angajatorul. Unii cred că e suficient să fie foarte buni în ceea ce fac pentru a fi angajaţi acolo unde își doresc. Greșit! Este vital să știi să faci impresie în faţa unui posibil angajator. Trebuie să ții cont de anumite aspecte pentru a te face dorit de companiile la care îți trimiți CV-ul.

1. Fii tu însuți! Întotdeauna.Nimănui nu îi plac prefăcuții. Conform unor date, s-a descoperit că mulţi mint în CV. Nu adăuga lucruri pe care nu le-ai făcut sau nu exagera anumite abilități. Important este să te placi aşa cum ești și să ai curajul să arăți asta și celorlalți. Plus că este extrem de greu să joci constant un rol, să porți în fiecare zi o mască .2. Nu fi îngâmfat. De fapt, fii!Nu zice nimeni să nu te lauzi, dar e bine să ai cu ce. Să oferi dovezi clare  cu privire la ceea ce poți face. Altfel nu te crede nimeni. E o idee foarte bună să le arăți celor din mediul tău de lucru de ce ești în stare, să vadă cu cine vor lucra, să te remarce și să te aprecieze pentru ceea ce poți aduce la locul de muncă. Scoate-ți în evidenţă punctele forte!!3. Trebuie să cunoști piața!Fă-ți temele înainte să mergi la un interviu. Vezi ce e în lume. Salariile oferite pentru jobul respectiv, programul de lucru, cerințele diferitelor locuri de muncă. Când ajungi faţă în faţă cu un potențial angajator, trebuie să ai despre ce vorbi, să știi ce să ceri, să nu întinzi coarda. Fii realist! Nu te ridica cu pretenții acolo unde nu este cazul.4. Network onlineSă fim serioși. Astăzi  internetul conduce. Fii activ online. Fă-ți cont pe LinkedIn, fă-ți un blog, încearcă să cauți oameni profesioniști, să îi cunoști, fă-ți conexiuni. Nu e atât de greu. Fii accesibil în mediul virtual. E mai ușor să ajungi la anumite persoane prin această cale și e ușor să te găsească și unele persoane importante. Dă un search numelui tău pe Google. Poate vei găsi ceva ce nu îți convine. Încearcă să ștergi ceea ce te-ar putea pune într-o lumină proastă. 5. Nu uita de punctele în minusDa. Ai crede că e de rău dacă le spui angajatorilor, atunci când te întreabă ce defecte ai, care sunt acestea. Ei bine, nu. Transmiți o idee greșită dacă te apuci să spui că nu duci lipsă de nimic, că nu ai niciun defect. Pari înfumurat și de neîncredere. Fii deschis, admite că ești om și că nu te descurci bine în anumite privințe, dar că ești dispus să înveți, să te implici, să urmezi niște cursuri de specializare și să îți îmbunătățești abilitățile pentru a-ți mări potențialul. займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “5 metode de a obține jobul dorit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *