5 lucruri inedite despre Meryl Streep

Meryl Streep a castigat multe premii de-a lungul carierei sale (ea detine o distinctie neoficiala de a avea cele mai multe nominalizari la Premiile Oscar in numar de 16 – premiu pe care l-a castigat de doua ori), iar in luna decembrie favorita publicului si a criticilor isi va adauga numele la o noua distinctie. S-a anuntat de curand ca Streep va fi una dintre cele sase personalitati culturale care vor primi un premiu pentru intreaga cariera la Kennedy Center pe 27 decembrie 2011.

 

Iata 5 lucruri inedite pe care ar trebui sa le cunoasteti despre actrita:

1. Meryl provine din zona New Jersey. Ea s-a nascut in Summit, statul New Jersey si a crescut in apropiere de Bernardsville. Ea a participat in copilarie la cursuri de opera si de canto, alaturi de cunoscutul profesor Estelle Liebling.

2. Streep este absolventa de actorie. Ea a absolvit Colegiul Vassar cu o diploma de actorie in 1971, dar nu s-a oprit aici. A participat apoi la cursurile Scolii de Dramaturgie de la Yale impreuna cu Sigourney Weaver, Rip Torn si cu scenaristul Wendy Wasserstein.

3. Streep si-a inceput cariera profesionala de actor pe scena teatrelor. Dupa colegiu, Streep s-a mutat la New York si a debutat pe Broadway in 1975 in piesa regizata de Joseph Papp Trelawney of the Wells. A castigat apoi un premiul Tony pentru interpretarea sa din 27 Wagons Full of Cotton, o piesa de teatru dupa Tennessee Williams.

4. Streep are nevoie de un premiu Grammy pentru a-si completa integrala EGOT (care semnifica reunirea in aceeasi persoana a premiilor Emmy, Grammy, Oscar, Tony). Dupa ce a castigat premiul Tony in 1976, actrita a castigat si premiul Emmy in 1978 pentru rolul lui Inga, o femeie ce incearca sa isi salveze sotul dintr-un lagar de concentrare nazist in serialul NBC Holocaust. Doi ani mai târziu, a câştigat un premiu Oscar pentru interpretarea sa din Kramer vs. Kramer, iar în anul 1983 l-a câştigat din nou pentru Sophie’s Choice. Deşi ulterior a mai fost nominalizată de 14 ori, nu a mai câştigat niciodată.

5. Fiica sa lucrează, de asemenea, în acelaşi domeniu. Streep este mama unui băiat, Henry, si a trei fete, Mary, Grace, Louisa cu soţul său Donald Gummer. Doar una dintre ele însă a urmat-o în mod serios în meseria sa şi anume Mary “Mamie” Gummer. Gummer a apărut în mai multe filme sau în emisiuni de televiziune, recent jucând rolul lui Nancy Crozier in serialul CBS ‘The Good Wife’.


Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *