5 lucruri inedite despre Eddie Murphy

Eddie Murphy a fost anunțat de curând drept gazda celei de 84-a ceremonii pentru anunțarea premiilor Oscar, care va avea loc pe 26 februarie 2012. Anunțul a fost făcut de către producătorii acestei ceremonii Brett Ratner și Don Mischer și, în cele ce urmează, vă vom prezenta câteva lucruri inedite pe care ar trebui să le știți despre actorul de comedie american.

1. El a lucrat cu Mischer în trecut – la ceremonia The Comedy Awards din mai, când lui Murphy i s-a acordat un premiu special pentru cel mai bun actor de comedie de către un juriu format din 1300 de comedieni. “A fost incredibil să lucrez cu el. Am stat împreună cu presa, am dat interviuri, am stat până târziu în noapte pentru a vorbi cu oamenii după ceremonie. A fost pentru prima dată când am lucrat direct cu el și a fost o experiență foarte pozitivă”, a declarat Mischer.

2. Încă nu se știe dacă Murphy va cânta sau dansa ori va juca unul dintre personajele sale celebre. “Nu am ajuns atât de departe cu detaliile. Eddie Murphy vă va surprinde, aceasta este parerea mea”, a declarat Ratner. “El cunoaște însemnătatea premiilor Oscar și impactul pe care îl au acestea la nivel mondial. El va lucra foarte mult și va da ce-i mai bun publicului. Asta face el. Nu l-am văzut niciodată pe scenă, în fața unui public, fără să fie amuzant. Asta face el. Face publicul să râdă. Nu subestimați un geniu. Eddie nu este o vedetă accidental.”

3. Murphy este al doilea actor la încasări în Statele Unite ale Americii. El a primit mai multe nominalizări la Globurile de Aur pentru filmele 48 Hours, Beverly Hills Cop, Trading Places și The Nutty Professors. A câștigat un singur premiu, în 2007, pentru rolul cântărețului de soul James Early în Dreamgirls. Acest rol i-a adus, de asemenea, și o nominalizare la premiul Oscar.

4. Primele succese ale lui Murphy au venit după ce a devenit un membru al echipei Saturday Night Live între 1980-1984, dar a început să scrie stand-up comedy de la vârsta de 15 ani. În 1982, a debutat pe marele ecran în 48 Hours, împreună cu Nick Nolte.

5. În plus față de actorie, Murphy mai și cântă, interpretând două cântece de succes produse de Rick James, “Party All the Time” și “Put Your Mouth on Me.” Din franciza Shrek, el a interpretat “I’m a Believer” și coverul dupa cântecul lui Ricky Martin “Livin’ La Vida Loca” (în duet cu Antonio Banderas).

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *