5 locuri de vizitat în America de Sud

Un continent special creat pentru turism, care te fascinează, te provoacă sau te relaxează. Puteți alege între sălbăticie și civilizație sau poate chiar o combinare  a acestora. Pentru a vă face să visați la o altă evadare din cotidian, v-am pregătit o listă cu 5 locuri din America de Sud, care impresionează orice privitor.

 

1. Machu Picchu, Peru

Pentru mulți vizitatori ai Americii de Sud, o excursie la orașul pierdut Machu Picchu este cireașa de pe tort a călătoriei. Cu o localizare spectaculoasă, este cel mai popular sit arheologic de pe continent. Acest oraș antic copleșitor nu a fost dezvăluit spaniolilor și a fost uitat până la începutul secolului XX. În sezonul de vârf: din luna mai până în septembrie, limita de turiști este de 2500 pe zi. În ciuda fluxului mare de vizitatori, Machu Picchu reușește să își mențină grandoarea și atmosfera de mister.

2. Insulele Galápagos, Ecuador

Aceste locuri minunate îi poate face pe vizitatori să își schimbe părerea în legătura cu lumea în care trăiesc. Nicăieri în lume te poți înscrie într-un concurs de privit cu animalele sălbatice…și să pierzi. Un tărâm de vis, ca nu poate să nu te determine să te întrebi dacă nu ai nimerit cumva într-un alt univers paralel.

3. Rio de Janeiro, Brazilia

Acest oraș reprezinta deopotrivă un peisaj extraordinar și un loc urban destul de dezordonat. Apărat de niște munți minunați, de o plajă cu nisip alb și jungle care înfruntă marea, Rio este una din cele mai spectaculoase metropole din lume. De asemenea, veți întâlni una din cele mai atrăgătoare populații de pe planetă, iar acest cocktail exotic vă faceți să va pierdeți în paradis.

4. Cartagena, Columbia


Un oraș de vis al romantismului, legendelor și al frumuseții, Cartagena de Indias este un loc care creează dependență și din care nu mai poți să scapi. Acesta este locul în care trebuie să se renunțe la toate rutinele. Puteți să cutreierați în labirintul de alei pietruite, să vă relaxați în cafenelele în aer liber, mai ales în locurile de unde puteți privi carele trase de cai. Iar dacă agitația devine prea apăsătoare, puteți evada în Islas de Rosario din apropiere.

5. Parcul Național Madidi, Bolivia


Parcul Național Madidi este unul din cele mai intacte ecosisteme din America de Sud și adăpostește o mulțime de habitate sălbatice: de la junglă la vârfurile cu o altitudine de 5500 de metri. Dintre speciile amazoniene, sunt incluse 44% din speciile de mamifere, 38% din speciile tropicale de amfibieni, peste 10% din păsările cunoscute științei și mai multe specii protejate decât orice alt parc din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *