5 lecții sociale pe care le putem învăța de la Tim Burton

Atunci când lucrurile par să meargă prost pentru noi și nu știm ce putem face pentru a schimba ceva în viața noastră, mai tragem cu ochiul și la celălalt să ne inspire. Ce face el de îi merge așa bine? Unde greșim noi, ce ne lipsește?Să ne mai uităm și în curtea vecinului, poate găsim ceva care să ne ajute sau să ne dea idei. Să îl luăm ca model pe Tim Burton, un regizor de succes, care știe de ce are nevoie și de cine pentru a-și pava drumul cu realizări și succes.

5. Fă-ți un grup

Tim Burton  a reușit de-a lungul carierei sale să își creeze un grup de persoane care să îl însoțească de la proiect la proiect. Danny Elfman este aproape tot timpul muzicianul său, Johnny Depp, Cristopher Lee și Helena Bonham Carter sunt actorii săi constanți, care apar în aproape toate filmele sale. Ce înseamnă asta? Că un grup rămâne un grup chiar și atunci când nu lucrează împreună pentru un timp. Toate aceste nume sunt deja reprezentative pentru cinematografia lui Burton. Se ajută reciproc, lucrează împreună pentru a se bucura de succes.

Înconjoară-te de persoane de încredere, care te pot ajuta să te dezvolți, să crești, de la care ai avea ceva de învățat și invers, să le ajuți și tu la rândul tău. Reușitele apar pentru cei care lucrează împreună și știu să împartă.

4. Explorează totul, dar e important să ai o ancoră

Tim Burton nu poate fi categorizat. A regizat comedii, drame, musical, filme de acțiune. A făcut multe filme originale, dar și remak-uri. Însă în fiecare film păstrează acel ceva ce îți spune că este el, că este creația lui. Mereu încearcă ceva nou, dar păstrează un element definitoriu lui.

Încearcă să experimentezi ceva diferit, mereu nou, dar păstrează-ți propriul stil, adaptează-te astfel încât să nu te pierzi și să te regăsești. Găsește-ți propria ancoră care te ține în balanță, dar care îți permite să îți testezi atât limitele tale cât și pe cele ale celorlalți.

3. Inspiră oamenii pentru a-i face să le pese

Gândește-te la personajele pe care Burton le-a creat de-a lungul anilor. Edward Scissorhands, Beetlejuice, Jack Skellington. Personaje problematice, complexe, profunde care atrag publicul, îl intrigă, îl antrenează. Fiecare personaje are ceva din creator, ceva special cu lipici la audiență.

Gândește-te că de multe ori și tu vei fi un personaj. Cum ai putea inspira oamenii, cum i-ai putea atrage, ce ai avea de spus?

2. Împletește o poveste pe care oamenii o pot cuprinde

Toate filmele lui Burton spun o singură poveste, în moduri diferite, pe cea a iubirii. Burton redă esența iubirii în fiecare film al său, fie că este dragostea pentru bicicletă a lui Pee Wee Herman, dragostea dintre Adam și Barabara în Beetlejuice, dragostea neîmpărtășită a lui Sally în Nightmare before Christmas.

Care este povestea ta? De ce, pentru ce faci ceea ce faci? Ce te impulsionează să mergi mai departe? Dacă tu nu știi, nimeni altcineva nu va ști.

1. Peste toate, fii tu însuți

Tim Burton a făcut multe lucruri pe care Hollywoodul nu le-a privit cu ochi buni, în special remake-urile sale a unor filme considerate sacre. Stilul lui Burton nu este gustat și înțeles de toată lumea, și este criticat cu ușurință. Însă filmele pe care le-a refăcut nu mai pot fi considerate remake-uri. Au căpătat deja stilul și imaginea lui Tim Burton.

Ai un stil al tău, ai propria personalitate, propria voce și propriile idei. Impune-te, nu te pierde și nu renunța la cine ești. Nu îi lăsa pe alții să îți spună cine ești și ce să faci. Dacă ai încredere în forțele tale și în cine ești și ceilalți vor avea și nu te vor judeca.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *