5 cărţi pentru un boost de inspirație

1. 59 Seconds: Change Your Life în Under a Minute, scrisă de psihologul Richard Wiseman. Descoperă diverse tehnici psihologice pentru îmbunătățirea stilului de viață, plus trucuri pentru motivație, sporirea creativității și o viață mai fericită.

2. Creativity: Flow and the Psychology of Discovery and Invention de Mihaly Csikszentmihalyi. Cunoscutul profesor Mihaly Csikszentmihalyi a intervievat, pentru cartea sa, 91 de persoanalități recunoscute la nivel internaţional, printre care şi 14 câştigători ai Premiului Nobel, pentru a descoperi ce au aceştia în comun şi pentru a explora procesul creativ aflat în spatele lucrărilor şi creaţiilor acestora.

3. Mindless Eating: Why We Eat More Than We Think. Brian Wansink studiază atitudinea oamenilor faţă de mâncare, ce şi cât mâncăm, uneori fără a realiza. Cum ne influenţează muzica, culoarea camerei în care ne aflăm sau prietenii cu care cinăm, ori obiceiurile alimentare.

 

4. Power: Why Some People Have It and Others Don’t scris de Jeffrey Pfeffer, le oferă cititorilor sfaturi despre cum să depăşească obstacolele din carieră, cum să-şi scoată în evidenţă aptitudinile, cum să avanseze şi să aibă succes la un loc de muncă unde competiţia este acerbă.

5. Little Bets: How Breakthrough Ideas Emerge from Small Discoveries scris de Peter Sims, care ne învaţă că paşii mici sunt calea spre descoperirea şi dezvoltarea ideilor inovatoare şi că învăţând din micile greşeli, dar şi din reuşite, poţi obţine rezultate extraordinare.

Sursa: Time.com

Author: Madalina

Sunt pasionata de lectura inca din copilarie, cand colectia mea de carti a inceput sa creasca odata cu mine, pe masura ce descopeream noi volume, personaje si fiinte supranaturale pe care sa le ador. Sunt fascinata de volumele fantasy, paranormal romance si de distopii, dar citesc cu multa placere si volume istorice si contemporane. Din punctul meu de vedere, un volum care i­ti starneste emotii intense, care te copleseste si te captiveaza, chiar daca uneori iti provoaca furie sau frustrare, este un volum care merita citit, pe care nu-­l vei uita niciodata si care la final, iti va imbogati viata prin exprienta traita in timpul lecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *