5 cărți pentru o călătorie mintală

Nu aveți timpul necesar pentru a călători de fiecare dată când doriți? Nu este nicio problemă! Am pregătit o listă cu 5 cărți, care vă vor purta pe alte tărâmuri și vă vor ajuta să visați, chiar din propriul fotoliu. 

Dreaming in Chinese: Mandarin Lessons in Life, Love, and Languagede Deborah FallowsNu trebuie să știi mandarină pentru a fi captivat de Dreaming in Chinese, memoriile lui Deborah Fallows referitoare la trăitul în Shanghai și Beijing și la învățatul limbii. O jurnalistă specialistă în lingvistică, Fallows își poartă erudiția pe măsură ce cunoaște locuitorii și încearcă să dezlege misterul limbii pe care o vorbesc.De ce, de exemplu, niște chinezi care iau cina par să strige comanda unul la celălalt? Pentru că ei cred că utilizarea termenilor “politicoși” (cum ar fi “te rog”, “vă rog” etc.) creează distanță, iar acel limbaj direct este potrivit celor intimi. Uitați de Berlitz – acela doar vă învață cuvintele. Deborah Fallows ne arată cum implicațiile culturale ale acelor cuvinte ne învață despre noi.   
Invisible Cities
Invisible Citiesde Italo CalvinoScriitorul Pat Conroy spune despre acest roman din anul 1972 că este “utterly magical. I first read Calvino’s Baron in the Trees, and it utterly worked for me. Then I read this, and I think it’s one of the greatest books I’ve ever read. Marco Polo has traveled to the realms of China to get to the court of Beijing.He is speaking to the emperor, trying to describe places to someone who has never seen and will never see them. He begins making up cities and stories. I thought the book was poetry: It has a looking-glass feel, a fun-house feel. I could not get enough of it. If you travel with Calvino’s work any distance, if you just go with it, when you’re done, you feel like you’ve been living inside a poem.”   
A Pearl in the Storm: How I Found My Heart in the Middle of the Ocean
A Pearl in the Stormde Tori Murden McClurePoate motivul au fost gustările: cine nu ar merge cu barca de-a lungul oceanului pentru șansa de a mânca precum un adolescent? Orice a fost de a impulsionat-o pe Tori Murden McClure să meargă în partea cealaltă a Atlanticului în barca ei făcută acasă, numită American Pearl, ea a trecut prin zile care conțineau câte 12 ore de vâslit, a trecut prin răsturnări (pentru a salva M&M-urile), a fost urmărită e un rechin și zdrobită de un uragan. În A Pearl in the Storm, McClure spune cum, pe uscat și pe mare, a reușit să reziste.    
The Geometry of Godde Uzma Aslam KhanAcțiunea cărții este plasată în anii ’70 și ’80 și se referă la un maestru în matematică pe nume Noman, care scrie pseudoștiință pentru grupul de extremiști religioși al tatălui său, în timp ce în secret gravitează către un adept al evoluționismului și nepoata sa aventuroasă, Amal. Pe măsură ce credința și rațiunea se intersectează, sora mai mică și oarbă a lui Amal, Mehwish, încearcă să descifreze o lume pe care nu o poate vedea, dar o înțelege mai bine decât majoritatea.Apărarea urgentă a lui Khan a gândirii și a acțiunii libere – deseori încurajată de femei puternice care se bazează pe simțuri – se face simțită în cadrul fiecărei pagini a acestei minunate și complexe cărți; însă, poartă cititorul prin experimentarea metodelor pe care Mehwish le folosește pentru a testa și a gusta cuvintele pe care le aude, ca și cum ar fi bucăți de fructe, și examinează sensul conexiunii umane într-o cultură a intoleranței, dar și a unei speranțe încăpățânate. 
Cleopatra
Cleopatra: A Lifede Stacy SchiffCând auziți de Cleopatra probabil că gândul vă duce la Elizabeth Taylor care se uită cu ochii ei violeți la Richard Burton. Sau poate la ispititoarea lui Shakespeare care își petrecea timpul cu Iuliu Cezar și își dorea cu ardoare dragostea lui Marc Antoniu. Însă, se pare că noi am subestimat-o pe ultima regină egipteană.În noua biografie provocatoare, Cleopatra: A Life, Stacy Schiff, o autoare câștigătoare de Pulitzer, demonstrează că cea mai bogată și cea mai influentă femeie a tuturor timpurilor a fost mai mult un politician priceput, și mai puțin o ispititoare.займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *