5 Cărți de citit până la lansarea Catching Fire

 

Ați văzut deja The Hunger Games, eventual de mai multe ori. Acum așteptați lansarea celui de-al doilea film, Catching Fire, dar noiembrie 2013 este încă destul de departe. Acum se pune problema ce să citim până atunci? Desigur putem reciti The Hunger Games 2. Catching Fire de câteva ori, dar sigur trebuie să mai existe și alte cărți care să ne facă așteptarea mai ușoară. În cele ce urmează vă propunem 5 titluri de citit între timp.
de Tahereh Mafi — Juliet, protagonista acestui roman distopic, nu poate atinge pe nimeni, altfel pe oricine atinge moare. Din această cauză ea a fost închisă toată viața ei și nu i-a fost interzisă interacțiunea cu alți oameni. Acțiunea se încinge când Juliet îl cunoaște pe Adam, care nu este doar foarte atractiv, dar și imun la atingerea ei ucigașă.


 
de Kristen Simmons — Ce ai face dacă mama ta ar fi închisă și tu ai fi arestată de singura persoană pe care ai iubit-o vreodată? Cum ar fi să fii trimisă la un internat care arată mai de grabă a închisoare? Asta i se întâmplă lui Ember, în romanul de debut al lui Kristen Simmons a cărui acțiune are loc într-un viitor în care America se află după un război, iar drepturile civile nu mai există. 


 
de Lex Thomas — Romanul care trebuie să apară în iulie este scrisă în stilul Hunger Games. Liceul McKinley a fost pus în carantină după o epidemie a unui virus mortal ce îi afectează pe adolescenții aflați la pubertate. Elevii se aliază în bande în funcție de găști și în curând totul se transformă într-o luptă pe viață și pe moarte.  


 
Divergent
Divergent de Veronica Roth — Într-un Chicago distopian societatea este împărțită în 5 facțiuni și Beatrice, în vârstă de 16 ani, trebuie să o aleagă pe cea care îi va defini identitatea pentru tot restul vieții ei. Pentru ea decizia înseamnă să aleagă între familie sau să fie cine este cu adevărat. Totul este îngreunat și de faptul că Beatrice află că ea este o anomalie, că nu se încadrează în nici una dintre cele 5 facțiuni și că societatea în care trăiește nu este chiar perfectă. 


 
Delirium
Delirium de Lauren Oliver  — Cum ar fi dacă dragostea ar fi o boală? În acest roman toată lumea primește un tratament pentru a nu suferi delirul. Dar pentru Lena se întâmplă ceva de neconceput, înainte să-și primească tratamentul ea se îndrăgostește. Este deja disponibilă și cea de a doua carte a trilogiei: .  sursa Huffington Postзайм онлайн rusbankinfo.ru

Author: bogdan

Software developer, fotograf amator, înnebunit după science-fiction, în special space opera.

4 thoughts on “5 Cărți de citit până la lansarea Catching Fire”

 1. Par foarte interesante, Divergent am citit este foarte frumoasa, chiar recomand tuturor. As fi curioasa cum este Delirium si Article 5, am auzit multe pareri bune despre aceste carti si chiar mi-ar placea sa le citesc.

 2. gand la gand, chiar vroiam sa intreb pe cineva ce distopie buna, asortata la cotidian imi recomanda :P..
  multam fain de idei!

 3. Am citit si eu aceasta serie minunata, acum astept cu nerabdare sa vad si filmul. Divergent, este intr-adevar o carte foarte reusita, o recomand cu caldura. Din cartile prezentate, ma atrag Shatter me si Article 5.

 4. Jocurile Foamei mi le-a pus in brate o prietena si mi-a zis ca o sa-mi placa… Nu-mi amintesc exact ce i-am zis, cred ca ceva de genu “nu ma pasioneaza SF-urile”.. Le-am devorat :))!!! Mi-au placut, au fost primele carti de gen distopie citite de mine. Spre rusinea mea, nici nu auzisem de acest gen :(.
  Dupa aceasta trilogie de abia am asteptat sa citesc Divergent (astept sa apara si Insurgent) si Eve.
  Sper sa citesc “Shutter me” si “Delirium”.
  Datorita acestei trilogii mi-am facut curaj si am citit si “I Am Number 4” (chiar daca sunt genuri diferite) si “The Power of Six”.
  Cat despre film…m-am uitat la el, pana la un momendat, cand am adormit :D. Cand o sa am dispozita necesara o sa ma uit si la restul filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *