5 Best Romantic Getaways

Ziua Îndrăgostiților se apropie, iar cei mai mulți dintre noi se gândesc cum să își surprindă ființa iubită, astfel încât să creeze o atmosferă cât mai romantică. Ce ați spune de o mică excursie în unele din cele mai romantice destinații turistice?

Copenhaga, Danemarca

Nu fără motiv s-au petrecut atâtea idile în jurul castelelor, iar Copenhaga are un număr destul de mare de castele, luând în considerare mai ales Palatul Amalienborg sau Castelul Rosenborg și Grădina Regelui, ambele oferind marea oportunitate de a le cutreiera ținându-vă de mână și chiar să vă furați câte un sărut în colțurile ascunse.

În lunile de iarnă ele pot fi foarte friguroase (arhitecții castelelor nu se prea pricepeau la încălzirea prin centrală), așa că încălziți-vă după aceea prin vizitarea sculpturilor lui Cupidon de la Muzeul Thorvaldsen, înainte de a lua cina într-unul din multele restaurante care oferă o vedere panoramică a orașului. Încheiați ziua în Opera din Copenhaga. Acesta este un oraș plin de romantism, care vă va revigora inimile.

Buenos Aires, Argentina

Dacă preferați ceva mai fierbinte, Buenos Aires nu poate fi egalat când vine vorba de pasiunea latină pură. Tango-ul senzual străbate orașul, iar Buenos Aires este acum gazda unora dintre cele mai rafinate amestecuri de tradiții culinare din lume. Furați un sărut în Grădina Trandafirilor din cartierul Palermo, unde o arcadă din flori și un pod pentru pietoni pot alcătui cadrul perfect pentru Marea Întrebare…

Marrakech, Maroc

Deși cel mai frumos oraș Marocan vă poate face să vă simțiți copleșiți la început, dacă optați pentru a sta într-o casă marocană tradițională, veți avea parte de un sejur relaxat și romantic.

Aceste riad-uri sunt transformate în niște mici hoteluri minunate, iar cele mai bune vor oferi micul dejun într-o grădină interioară răcoroasă și acoperită. După lăsarea serii, îndreptați-vă către Jemaa el-Fnaa, piața agitată în care muzicienii, îmblânzitorii de șerpi, artiștii în henna și cei care fac jonglerii cu foc vă vor pune la încercare atenția.

Salzburg, Austria

Cel mai bun loc pentru un sărut obraznic în acest oraș extraordinar este grădina de trandafiri a Palatului Mirabell, construit în secolul al XVII-lea de Arhiepiscopul Salzburgului pentru amanta sa. Dacă aveți o relație serioasă, ați putea să vă căsătoriți acolo.

Însă, dacă vă simțiți puțin îngrămădiți acolo de celelalte cupluri, având în vedere că este o destinație populară, puteți opta pentru alte moduri de a capta romantismul orașului lui Mozart. Plimbările cu trăsura sunt perfecte pentru a vă ajuta să admirați splendoarea Muntelui Mönchsberg, restaurantul Stieglkeller sau vederea uimitoare de pe podul Makartsteg.

Budapesta, Ungaria

Deși zilele în care Budapesta era o alegere neașteptată pentru turiști sunt lăsate în urmă, capitala Ungariei rămâne o bijuterie a orașelor europene.

Mai mult, forintul în scădere transformă Budapesta într-o destinație mai ieftină în prezent. Iar acolo sunt disponibile multe ocazii romantice, de la plimbarea în jurul castelului Buda sau de-a lungul Dunării, o baie într-una din cele mai faimoase băi termale, Széchenyi, până la un tur în jurul Insulei Margareta, cu parcuri și ruine medievale din abundență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *