5 animații subapreciate

1. Fire and Ice

Regizorul Ralph Bakshi si-a facut numele cunoscut in anii ’70 ca un autor anti-Disney, producator a unor viziuni uimitoare pline de sex, viata de strada si peisaje halucinogene alimentate de o voce singulara. Fire and Ice este situat intr-o lume preistorica si spune povestea lui Larn (vocea lui Randy Norton), un tanar care se lupta cu un vrajitor rau, care i-a distrus satul. Stilul vizual al lui Bakshi este unic.

2. The Iron Giant

Dupa ce a plecat de la carma show-ului The Simpsons, regizorul Brad Bird ne-a furnizat una dintre cele mai bune animatii ale ultimelor doua decenii despre un robot gigantic din spatiul extraterestru care se imprieteneste cu un baietel in tinutul Maine al anilor ’50. Plin de spirit acerb, de un scepticism sanatos despre autoritate si un simt al nostalgiei departe de orice minciuna, filmul este o revelatie. Din pacate, a aparut pe marile ecrane in acelasi timp cu The Sixth Sense al lui M. Night Shyamalan si a fost surclasat la incasari.

3. Mad Monster Party

In 1967, Arthur Rankin si Jules Bass au produs intre Craciun si Halloween Mad Monster Party, o adaptare pentru copii a catorva filme clasice de groaza. Boris Karloff a contribuit cu vocea Dr. Frankenstein, care invita monstrii din lume pe insula lui secreta pentru a-si anunta retragerea. El doreste ca nepotul sau Felix sa il inlocuiasca, o miscare care ii uimeste pe toate celelalte creaturi. Creatorul Mad Magazine a fost coscenarist, iar legenda benzilor desenate Jack Davis a creat pe cei mai multi dintre monstri.

4. Mr. Bug Goes to Town (Hoppity Goes to Town)

Studioul Freischer Bros. a fost rivalul cel mai mare al lui Walt Disney in anii 1930 si 1940. Realizarile lor – Superman, Popeye si betty Boop – raman filme clasice ale timpului si, dupa ce Disney a dat lovitura cu Alba ca Zapada si cei sapte pitici, au inceput sa isi produca propriile lungmetraje. Din nefericire, cel de-al doilea – Mr. Bug Goes to Town – a avut lansarea la doar doua zile inainte de atacul de la Pearl Harbour si publicul spectator a disparut. Asta desi tehnica animata a celor de la Fleischers este superba iar povestea este surprinzator de incantatoare.

5. Watership Down

Ultimul de pe lista noastra este o adapatare fidela si incitanta a cartii lui Richard Adams. Regizorul Martin Rosen reuseste o munca foarte buna asupra unui text destul de complicat in elementele lui de baza, iar abordarea adulta a unei poveste despre si cu iepuri in cautarea unei case noi este izbitoare. Printre alte lucruri, este si ultima performanta pe ecran a marelui Zero Mostel, dar si distribuirea unor actori britanici minunati precum John Hurt, Ralph Richardson şi Elliot Denholm.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *