44Africa- Expediție românească în Africa

“The purpose of life is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experience.”
― Eleanor Roosevelt 

Să facem cunoștință cu patru români curajoși care au decis că este momentul să își urmeze visele, pornind în aventura vieții. Leo,Edi,  Sunay și Nutzu sunt prieteni de un sfert de veac, uniți de setea  de cunoaștere și pasiunea pentru călătorii în întreaga lume. Au lăsat în spate granițele României și au plecat de câteva zile spre continentul negru. Urmează o expediție fără frontiere, fără prejudecăți și diferențe de religie și culoare. Românii de 44 de ani se vor urca la bordul unei mașini, personalizată și complet echipată pentru lunga călătorie, și vor porni din Mombasa, Kenya, trecând prin Uganda, Rwanda, Tanzania, Zambia, Botswana, Namibia și ajungând până în cel mai sudic punct, Cabo de Agulhas, în  Africa de Sud.

Cum a luat naștere această idee curajoasă? În urmă cu 2 ani, într-o seară de decembrie, la un pahar de bere. Băieții ca băieții, planuri, idei, propuneri, rezoluții pentru noul an. Vocea lui Leo a fost cea care le-a acoperit pe celelalte, deși nu era deloc ridicată:„ Ce ați zice de traversarea Africii cu mașina?” Ceilalți trei, treziți din șoc, au răspuns afirmativ. Ce altceva putea fi mai palpitant ca asta? Știau că nu va fi ușor și că niște sacrificii trebuiau făcute, dar ce putea interveni în îndeplinirea unui vis? Toți doreau să cunoască Africa, să îi respire aerul, să îi admire culorile, să-i calce solul, s[-i guste aroma, așa că decizia a fost luată în decurs de câteva secunde. Au început să curgă planurile, gândurile legate de transport, de traseu, de partea financiară. S-au lovit de birocrație, de dezorganizarea statului român, de oameni nu foarte binevoitori. Au trecut însă peste toate, s-au îmbărbătat( și mai mult dacă se mai putea), au zâmbit și au pornit spre Africa, ce-i drept, mai târziu decât ar fi vrut, dar poate mai pregătiți. Băieți deștepți, neînfricați, sprijiniți de cei dragi, au plecat în recunoaștere. Noi așteptăm să vedem poze, să le citim jurnalul și să descoperim continentul negru prin ochii lor.

Dacă vreți să le urmăriți povestea vă invităm să le accesați blog-ul: 44Africa și pagina de Facebook.

Dacă aveați și voi de gând să porniți într-o călătorie prin Africa, dar vă lipsea imboldul, sperăm că acești băieți v-au făcut curaj și vă puteți face bagajele. Pentru și mai mult curaj și inspirație vă oferim o selecție de cărți.

Ghiduri turistice

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *