4 roluri “rele” ale lui Javier Bardem

În toamna acestui an, un nou episod din seria James Bond va apărea pe marele ecrane, iar Daniel Craig îşi va relua rolul care l-a consacrat. Plăcerea noastră nu vine neapărat de la această ştire cu caracter general, ci din motivul persoanei care va interpreta rolul “cel rău”, the bad guy.

Este vorba de Javier Bardem, considerat cel mai bun actor spaniol din toate timpurile, câştigătorul Premiului Oscar pentru cel mai bun actor în rolul secundar din “No Country for Old Men”. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva roluri ale sale care îl recomandă pentru a juca rolul “ticălosului”:

1.-“Huevos de Oro” (Golden Balls-1993)- Benito González. A fost nefericitul Benito Gonzalez interpretat de Bardem cu adevărat „rău”? Nu. Dar lăcomia lui, ambiţiile nerealiste, haremul de femei care roia în jurul lui  toate acestea satisfac destul de mult statutul impus până acum de filmele Bond. Dacă „Bond 23” se va apropia de o comedie, comparaţia cu „Huevos de Oro” va fi inevitabilă.

2.-“ Collateral” (2004) – Felix. Bardem nu a fost capul de afiş al filmului despre cel mai rău pasager din lume al unui taximetrist, în care rolurile principale le-au deţinut Tom Cruise şi Jamie Foxx. Cu toate acestea monologul său scurt, al lordului drogurilor cu personajul lui Jamie Foxx, este una dintre principalele savori ale filmului şi merită să aştepti cele două ore ale filmului pentru el.

3.-“No Country for Old Men” (2007) – Anton Chigurh. 2007 va fi cunoscut ca anul în care bardem învârte monede prin aer, are o tunsoare a la familia Partridge, este angajat la benzinărie şi are genţi pline de bani pentru absolut oricine. Unii consideră că, în acea perioadă, Anton era chiar capabil să îl învingă pe Bond într-o luptă (şi asta mai ales pentru că britanicii nu sunt recunoscuţi pentru abilităţile lor cu arme de foc).

4.-“Vicky Christina Barcelona” (2008) – Juan Antonio. În mod sigur, nici personajul lui Bardem din filmul lui Woody Allen, un rol al unui artist playboy, nu este în mod necesar unul “rău”. În “Vicky Christina Barcelona”, filmul care i-a adus soţiei lui un premiu Oscar, el determină însă o ruptură dintre cele mai bune prietene Rebecca Hall şi Scarlett Johansson. Şi cineva va fi împuşcat.

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

2 thoughts on “4 roluri “rele” ale lui Javier Bardem”

  1. in afara de primul le-am vazut pe toate.bardem este un actor genial, ce reuseste sa se transforme prin rolul pe care il interpreteaza si in acelasi timp ramane fidel personalitatii sale introvertite si misterioase.este o incantre sa ma las purtata de talentul si forta de care faca risipa in toate rolurile.

  2. Eu tot spun in stanga si in dreapta ca este unul dintre actorii momentului. Si aduc macar dovada ca spaniolii il considera cel mai bun actor al lor din toate timpurile…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *