4 roluri esenţiale ale lui Brad Pitt

Brad Pitt este unul dintre actorii care şi-au însoţit numele de-a lungul timpului cu sinonime precum “frumos” sau “faimos”. Aşa cum spun şi spuneau fetele: “Da, este bun pentru o prima întânire, dar nu este Brad Pitt”. Cu toate acestea, nu este doar numele sau frumuseţea de el, este unul dintre actorii pentru care orice prezenţă pe posterul unui film înseamnă ceva, dovada că poate fi un film de calitate doar pentru că el este acolo. Iată patru exemple ale interpretărilor lui Pitt, care dovedesc nu numai că are talent, ci şi că este unul dintre actorii cei mai versatili din ziua de azi.

1.-Twelve Monkeys.

În 1995, Brad Pitt se afla într-un moment greu al carierei, deşi revista People îl numise “Cel mai sexy bărbat în viaţă”, după prezenta sa în Legeds of the Fall; în acelaşi timp, Pitt dorea să demonteze imaginea sa sexy pentru a beneficia de cele mai bune auspicii în privinţa carierei sale. A început cu interpretarea din filmul lui David Fincher Se7en, pentru ca apoi, cu rolul său Jeffrey Goines fără frică, imprevizibil şi periculos în interesantul film 12 Monkeys, publicul, dar şi criticii, au trebuit să îl reconsidere pe Brad Pitt. Pentru acest rol, a câştigat prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

2.-Fight Club.

Desigur, Brad Pitt nu şi-a pierdut înfăţişarea frumuşică după ce a fost pentru prima dată nominalizat la Oscar – aşa că această calitate l-a impus ca un perfect Tyler Durden pentru filmul din 1999, Fight Club. Durden este un supraom – arată aşa cum vrei să arate, face dragoste aşa cum vrei să facă dragoste, este inteligent, capabil şi, cel mai important, liber în tot ceea ce tu nu poţi să fii. Cuvântul care îl poate descrie este “intimidare” – aproape fiecare moment pe care îl petrece Pitt pe ecran este folosit pentru a distruge psihologic sau fizic pe toţi cei din jurul lui. Interpretarea lui Pitt în Fight Club este foarte interesantă pentru că, indiferent cât de înfricoşat de personaj poţi fi, întotdeauna o parte din tine se va alătura acestuia.

3.-Snatch.

Brad Pitt îşi ascunde în Snatch frumoasa înfăţişare, interpretând rolul lui Mickey O’Neill cu o pălărie, o barbă neîngrijită şi un accent aproape neintelegibil. Singura expresie după care îl recunosc fanele pe Pitt este focul din privirea sa atunci când priveşte remorca mamei sale când arde. Interpretarea lui Brad, care ne oferă momente amuzante pe o figură de furie controlată, ne permite să uităm că îl urmărim pe Brad Pitt într-un alt scenariu plin de lupte şi ne determină să ne concentrăm pe personaj, care este un om simplu cu aproape nimic de pierdut şi care este mai mult decât încrezător de a reuşi răzbunarea perfectă atunci când pierde totul.

4.-Burn After Reading.

Poate că rolul din acest film demonstrează cel mai mult ceea ce încercăm să spunem. Faţă de mulţi alţi actori ai generaţiei sale, Pitt a reuşit să găsească libertatea confirmarea propriilor calităţi. Filmul de faţă a determinat întrăbări multiple atât din partea publicului, cât şi a criticilor. A fost un film care a plăcut mai degrabă specialiştilor decât publicului larg, fiind o adevărată „critică” la adresa populaţiei mai slabe de înger, ce reprezintă, conform statisticilor, aproximativ 20% din total.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *