3 filme la care să uiți weekendul acesta

1. HappythankyoumorepleaseCa să nu treacă weekend fără comedii romantice, vă prezint filmul meu preferat din această categorie. Happythankyoumoreplease ne introduce în poveștile unui grup de new-yorkezi de 20 și ceva de ani care se zbat să se descopere pe ei înșiși, să își spună ordine în viața lor și a celor iubiți. Filmul surprinde tot ce înseamnă să fii tânăr, vulnerabil și disperat să afli cine ești sau cine îți dorești să fii.

2. Wild Tales6 povestiri scurte în care întâlnim tot felul de ipostaze ale oamenilor (un pic) deranjați psihic. O comedie neagră care abordează teme precum inegalitate, nedreptate, modul în care cerințele lumii moderne cauzează stres și depresie pentru foarte mulți oameni și manifestările acestora. Unii dintre aceștia explodează, iar filmul prezintă povestea acestor cazuri, în care linia dintre civilizație și barbarie este una foarte subțire. Filmul lui Damian Szifron a fost nominalizat la Oscar în 2015, în cursa pentru cel mai bun film străin (Argentina).

3. Woman in Gold

Filmul este inspirat dintr-o poveste reală și prezintă lupta Mariei Altman, o refugiată evreică ajunsă la bătrânețe care își dorește să recupereze de la statul austriac pictura celebra a lui Klimt ce o înfățișeză pe mătușa ei. Aceasta, alături de alte 4 tablouri din aceeași poveste, au fost confiscate din casa ei din Viena de către naziști în 1938.  Adele Bloch Bauer a fost prietenă apropiată a lui Gustav Klimt, singurul model reprezentat în 2 opere separate și soția lui Ferdinand Bloch-Bauer, magnat austriac din industria zahărului. Chiar dacă este o operă celebră, foarte puțini dintre noi știau povestea Adelei și modul în care pictura a ajuns în patrimoniul statului austriac.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

2 thoughts on “3 filme la care să uiți weekendul acesta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *