22 de scriitoare pe care trebuie sǎ le citeşti

Lady writer on the TV/ She had all the brains and the beauty– Dire Straits

Anul 2014 este anul în care un proiect interesant şi-a fǎcut apariţia. #readwomen2014 îşi propune sǎ încurajeze lectura femeilor scriitoare, într-o lume literarǎ dominatǎ de bǎrbaţi. Ȋn cadrul acestui proiect, doritorii au fost încurajaţi sǎ-şi actualizeze listele de lecturǎ, incluzând pe acestea mai multe autoare. Proiectul a fost bine primit şi de bǎrbaţi, şi de femei, în egalǎ mǎsurǎ, şi a existat şi un caz în care un critic literar şi-a propus sǎ citeascǎ şi deci, sǎ recenzeze, doar cǎrţi scrise de femei.

Mai jos veţi gǎsi 22 de scriitoare care meritǎ atenţia cuvenitǎ. Donna Tart a primit de curând Premiul Pulitzer pentru Ficţiune; Chimamanda Adichie este o scriitoare nigerianǎ al cǎrei ultim roman, Americanah, a fost declarat unul din cele mai bune zece romane ale anului 2013 de cǎtre New York Times; Eleanor Catton a fost cea mai tânǎrǎ câştigǎtoare a prestigiosului Man Booker Prize pe care şi l-a adjudecat anul trecut; Louise Erdrich a fost finalistǎ la premiul Pulitzer din 2009; A.M. Homes abordeazǎ subiecte controversate în cǎrţile sale şi a câştigat Women’s Prize for Fiction în 2013; Alice Munro a câştigat Nobelul pentru Literaturǎ în 2013; Zadie Smith a fost comparatǎ adesea cu Charles Dickens, John Irving sau Salman Rushdie.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *