20 personalităţi care adoră papionul(1)

Ne plac. Sunt finuțe, pot fi colorate, sobre, haioase, cu personalitate, dar oricum ar fi, ne fac să întoarcem capul după ele. Iubim papioanele! Papionul a stat aranjat frumos la gâtul atâtor indivizi încât și-a creat propria istorie, ajungând să fie cunoscut, apreciat și purtat de cei care doresc să demonstreze ceva și care vor să fie deasupra trend-ului. Să porți un papion e un act de sfidare a modei din partea unui rebel îngrijit și aranjat, ce își afișează ținuta cu stil și nonșalanță. Am strâns o listă cu 20 de personalități care adoră să poarte acest accesoriu și care merită toată stima și tot respectul nostru. Aceasta este prima parte.    

 Gore Vidal“Style is knowing who you are, what you want to say, and not giving a damn.”Deja ii simțim lipsa lui Gore Vidal cu al său sarcasm și nelipsita înțelepciune. Vidal s-a făcut remarcat prin cele 24 de romane, 5 piese de teatru, o mulțime de scenarii și mai mult de 200 de eseuri. Autorul biografiei “Palimpsest” a încetat din viaţă în iulie 2012. Noi rămânem cu imaginea lui de om pasionat și iubitor de papioane, un accesoriu nelipsit.Winston ChurchillEi, cine nu îl știe pe dragul de Winston ca un om ce adora papioanele? Fostul prim-ministru, fumător de trabuc, a fost o figură impozantă și dură, ce purta faimosul său papion cu buline drept un însemn britanic și ca o înjurătură la adresa normelor modei.Fred Astaire“Do it big, do it right and do it with style.”“Niciodată nu m-am văzut ca un om cu un stil imaculat și aranjat din cap până în picioare, ci mai mult ca unul care vrea să se simtă confortabil în ținuta sa, cu un stil care să îl reprezinte și să îl mulțumească.”, spunea cândva dansatorul. Astaire a trecut printr-o fază a papioanelor pentru mulţi ani, acestea completându-i ținutele “fashioniste hollywoodiene”, pe care adesea le purta în filmele sale.  Charlie ChaplinFaimosul comediant din filmele mute și-a construit ținuta de vagabond, care l-a făcut atât de cunoscut, din mai multe piese vestimentare contrastante. “Natura anarhistă a îmbrăcămintei este reflectată în acțiunile sale aparent imprevizibile”, spunea Fashion into Film. Suntem și noi de acord, mai ales cu acel papion care îi dădea un aer rebel și un farmec irezistibil.   Manolo Blahnik“Ultimul lucru pe care l-am cumpărat și iubit a fost o selecție de papioane din mătase din Charvet, unul dintre acele  locuri de modă veche, acum atât de puține. Aproape mereu port un papion.”Pee-wee Herman“I’m a loner, Dottie. A rebel.”Inspirându-se din ținuta comediantului Pinky Lee, Paul Reubens a împrumutat un costum gri și în stil tocilar și un papion roşu, astfel completându-și garderoba ce îi poartă semnătura.Alfred KinseyȚinuta conservatoare din care nu lipsea papionul a fost încercarea lui Kinsey de a apărea în lume ca un om de știință serios și obiectiv și nu ca un iconoclast cu teorii despre sexualitate.PenguinLa ce altceva v-ați putea aștepta să poarte un proscris cu joben și monoclu, inamicul lui Batman,  dacă nu la un papion? Doar este creat după un pinguin adevărat și poartă numele de  Oswald Chesterfield Cobblepot .Aleister CrowleyPapioanele șifonate sau “crooked with tails”, cum le numesc britanicii, sunt preferatele ocultiștilor edwardieni, printre care și Aleister care s-a făcut cunoscut prin crearea unei filozofii religioase numită Thelema.The Cat in the HatSă nu îl uităm pe simpaticul personaj al lui Dr. Seuss, The Cat in the Hat, al cărui papion este simbolul personalității sale trăznite.  Sursa flavorwire.com займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Katia

Iubesc poezia, ador culorile și îmi place să împletesc într-un mod melodios cuvintele. Sunt pasionată de istorie și literatură și fac tot ce îmi stă în putință să fiu cât mai aproape de ele. Citatul care mă reprezintă este: "Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world."(A. Einstein)

1 thought on “20 personalităţi care adoră papionul(1)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *