20 de cărți scrise de protagoniștii TED2016

Ted2016TED ne aduce tuturor inspirație și de ceva timp ne ajută și pe noi, pe cei de la Books Express,  la selecția de carte. Mesajul pe care-l preluăm pentru următoarele luni din 2016 este “Dream. Make no small plans.”

Visele contează, de aceea TED2016 va fi dedicat tuturor planurilor de viitor pe care ni le putem imagina. Va fi o săptămână în care organizatorii ne vor face să ne gândim la cele mai mari provocări ale noastre, ale oamenilor.

Iată care sunt cărțile unora dintre spekerii prezenți la conferința TED 2016,  unde vă recomandăm să mergeți, dacă aveți posibilitatea, între 15 și 19 februarie. Iar dacă nu ajungeți, puteți să vă găsiți ispirația în  cărțile pe care noi vi le aducem cu mare drag.  Fie că vă tentează un titlu sau vreți chiar un raft întreg cu idei TED apelați cu încredere la noi, la Books Express, “librarul tău personal “:)

Viața în viitor:

Exegesis  de Astro TellerO poveste science fiction despre un robot dotat cu inteligență artificială și cu conștiință de sine, și despre creatorul lui,  în care autorul dezbate probleme  viață și  responsabilitate.

The Girl in the Road de Monica ByrneUn roman fantastic plasat într-o lume din viitor, o cronică a  destinelor a două femei în căutarea libertății. Byrne e  scriitoare de science fiction și om de știință  și va fi prezentă la conferința TED cu un discurs incitant.

Dragostea de limbă:

The Language Hoax de John McWhorter. Are limba rolul de a modela felul în care gândim și percepem lumea? Lingvistul, John McWhorter, preia această idee și propune o ipoteză cu  totul nouă:  Limba este cea care reflectă cultura și gândirea și nu invers. Urmărește-i discursul  TED Talk anterior.

Chineasy: The New Way to Read Chinese de ShaoLan Hsueh.  Un ghid innovator al limbii chineze, ce transformă caracterele chinezești  în pictograme, facilitând astfel  înțelegere și reamintirea ușoară. Urmărește discurscul ei TED.

Between You & Me: Confessions of a Comma Queen de Mary Norris.  Redactorul New Yorker își împărtășește experiența de peste treizeci de ani  în domeniul gramaticii, ajutând cititorii să evite greșelile comune și nu numai.

Pe tărâmul gândirii:

Birth of a Theorem: a Mathematical Adventure de Cédric Villani. Renumitul matematician își conduce cititorii într-o călătorie pentru descifrarea teoremei fizice Landau Damping.  Acestă lucrare i-a adus în 2010 Medalia Fields.

Me, Myself, and Us: The Science of Personality and the Art of Well-Being  de Brian Little. Profesorul de psihologie, Little,  răscolește decenii de cercetare în încercarea de a răspunde întrebării: Este personalitatea un dat al omului sau este în continuă schimbare?

Just for Fun: The Story of an Accidental Revolutionary de Linus Torvalds. Un programator pasionat ne împărtășește cum – și de ce – a lansat software-ul  inovator numit Linux.

Știință și tehnologie:

Satellite Remote Sensing for Archeology de Sarah Parcak.  Câștigătoarea premiului TED de anul acesta este autoarea unui manual despre moduri inovatoare de a folosi monitorizarea prin satelit. Urmărește discursul ei TED din pentru a afla mai multe despre acest proiect.

Moonshots in Education: Launching Blended Learning in the Classroom de Esther Wojcicki.  Este un ghidul unui profesor pentru aplicarea  învățării digitale și online  direct în clasă, în lucrul cu elevii.

 

Regândește totul:

Women Who Don’t Wait in Line: Break the Mold, Lead the Way de Reshma Saujani. O perspectivă sinceră asupra faptului și a motivelor pentru care nu multe femei ocupă acum poziții de conducere în cadrul companiilor sau a instutuțiilor guvernamentale. Ce putem face pentru a schimba acest lucru? Saujani este fondatoarea Girls Who Code. Avem și noi o versiune românească: GirlsWhoCode.ro

Originals: How Non-Conformists Move the World  de Adam Grant. Acest ghid ce aduce în fața voastră studii din politică, afaceri, sport și divertisment, vă îndeamnă cu pasiune  să fiți împotriva curentului și să faceți o schimbare semnificativă în lume. Ce părere aveți? Grant e profesor de psihologie la Universitatea Wharton.

The Conservative Heart: How to Build a Fairer, Happier, and More Prosperous America de Arthur Brooks. Un caz provocator ce propune un  nou branding politic pentru consevatori – unul ce se bazează pe idei cum ar fi combaterea sărăciei, promovarea egalității și bucuria succesului.

Project Rebirth: Survival and the Strength of the Human Spirit from 9/11 Survivors de Courtney E. Martin. Autoarea cărții colaborează cu psihanalistul, Robin Stern și prezinta povestea  a nouă oameni a căror existență a luat o turnură neașteptată în urma evenimentelor din 11 septembrie. Aceștia își continuă viața normal și liniștit în ciuda traumei cu care s-au confruntat.  Cartea continuă relatarea  din documentarul Rebirth. Vizionați discursul TED a lui Courtney E. Martin .

În jurul lumii:

The Future: Six Drivers of Global Change de Al Gore. O privire radicală și cuprinzătoare asupra celor șase forțe, printre care globalizarea și mijloacele de comunicare din mediul virtual, care aduc o schimbare fără precedent la nivel mondial . Vizionați cel mai recent  discurs a lui Al Gore.

Who Speaks For Islam?: What a Billion Muslims Really Think de Dalia Mogahed. Pornind de la un  sondaj de 6 ani relalizat de Gallup, care tratează problematica musulmană, cartea dă glas oamenilor excluși din conversație ca urmare a discriminării, a islamofobiei și a fricii de atacurile teroriste. Vizionați  discursul Daliei Migahed.

 

Artă și narațiune:

Hello World: Where Design Meets Life de Alice Rawsthorn. Un renumit critic vestimentar face o incursiune în designul contemporan. Face referire la aspecte istorice și accentuează impactul extraordinar al designului contemporan vizionar .

The Small Backs of Children de Lidia Yuknavitch.Un roman captivant despre cum poza unei fete, care a fost făcută pe vremea războiului, schimbă în mod neașteptat viețile unor oameni din Europa de Est .

Ellis Island: Ghosts of Freedom de Stephen Wilkes. În urma a cinci ani de cercetări, fotograful Stephen Wilkes ne prezintă istoria spitalului abandonat din insula Ellis.

Biografii emoționante:

Year of Yes: How to Dance it out, Stand in the Sun and Be Your Own Person de Shonda Rhimes. Mogulul media  ne împărtășește cum anul  în care a spus “da” tuturor provocărilor  i-a permis să-și accepte viața cu bune și cu rele. O carte care te va învăța și pe tine să faci la fel.L

ast Night on Earth de Bill T. Jones Biografia vedetei dansului ne pune pe gânduri. Dansul și activismul definesc ce mai mare parte a vieții sale.  Îi puteți urmări  reprezentația surprinzătoare din cadrul conferinței TED din 2015.

Even This I Get to Experience de Norman Lear. Importantul producător al show-urilor americane All in the Family, Good Times și The Jeffersons ne împărtășește lecțiile pe care le-a primit de la viață și care i-au conturat cariera legendară. O biografie care ne inspiră.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *