15 romane ce vor fi ecranizate în 2015

Mi se întâmplă uneori să văd un film şi abia apoi să aflu că este ecranizarea unui roman nu mai puţin celebru. Îmi place filmul, dar nu mai am interesul să citesc şi cartea, deşi aşa cum spun toţi cititorii, întotdeauna cartea este şi va fi mai bună decât versiunea ei cinematografică. Cum Hollywood-ul vânează mereu cărţi pe care să le transpună vizual, vă spun azi ce romane să citiţi înainte să aveţi surpriza de a le vedea la cinema.

In the Heart of the Sea de Nathaniel Philbrick

Romanul spune povestea impresionantă a scufundării vasului Essex şi “întâlnirea” cu balena ce-i va aduce sfârşitul. Filmul îi va avea ca protagonişti pe Chris Hemsworth şi Cillian Murphy.

Insurgent de Veronica Roth

Continuare a bine primitului Divergent, Insurgent îi urmăreşte pe Tris şi Four care părăsesc Dauntless în căutare de ajutor ca să afle ce se întâmplă cu adevărat în lumea lor distopică. Shailene Woodley o va interpreta pe Tris, iar Theo James – pe Tobias.

Serena de Ron Rash

Proaspeţii căsătoriţi George şi Serena Pemberton se mută din Boston în Carolina de Nord în 1929 ca să înceapă o afacere cu cherestea. Cei doi sunt nemiloşi când vine vorba de câştigarea prestigiului, iar când Serena află că nu poate avea copii, va încerca să-l ucidă pe fiul nelegitim al lui George. Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper se întâlnesc din nou într-un film ce vă va tăia respiraţia.

The Mortdecai Trilogy de Kyril Bonfiglioli.

Charlie Mortdecai este un excentric art dealer care se va găsi angrenat într-o aventură ce-l va pune în căutarea unui tablou cu o poveste mai mult decât palpitantă. Rolul lui Mortdecai este interpretat de Johnny Depp, iar filmul se numeşte Mortdecai.

The Longest Ride de Nicholas Sparks

Nimeni nu spune o poveste mai înduioşătoare ca Nicholas Sparks, nu-i aşa? Romanul înfăţişează două poveşti de dragoste, un cuplu mai în vârstă şi unul mai tânăr, iar Britt Robertson şi Scott Eastwood îi interpretează pe cei mai tineri protagonişti în filmul ce va avea premiera pe 10 aprilie.

Far from the Madding Crowd de Thomas Hardy

În Anglia victoriană, o tânără numită Bathsheba Everdene atrage trei tipuri diferite de peţitori: un fermier, un sergent şi un burlac matur şi avut. Consecinţele relaţiei ei cu aceştia vor fi dificile şi chiar tragice, uneori. Carey Mulligan şi Tom Sturridge vor juca în ecranizare.

Paper Towns de John Green

Autorul romanului The Fault in Our Stars descrie povestea lui Q şi Margo, doi prieteni vechi, uniţi de un mister pe care-l împărtăşesc. Cara Delevingne şi Nat Wolff sunt cei doi protagonişti ai filmului.

The Scorch Trials de James Dashner

A doua parte a trilogiei The Maze Runner ne scoate afară din labirint şi ne aduce în faţa unor noi obstacole pe care eroii vor trebui să le înfrunte. Filmul va avea premiera pe 18 septembrie şi îi include în lista actorilor principali pe Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster şi Kaya Scodelario.

The Martian de Andy Weir

Omul a aterizat, în sfârşit, pe Marte. Dar lucrurile nu merg foarte bine şi Mark Watney va fi, probabil, şi primul om care va muri acolo după ce o furtună îi obligă echipa să plece şi să-l lase pe planeta roşie. O poveste impresionantă despre supravieţuire! Filmul îi are ca protagonişti pe Matt Damon, Kate Mara, Kristen Wiig şi Jessica Chastain.

The Ninth Life of Louis Drax de Liz Jensen

Un thriller incitant, romanul spune povestea lui Louis Drax, un copil care suferă un accident curios la aniversarea de 9 ani. Aaron Paul şi Jamie Dornan sunt actorii principali ai filmului ce va avea premiera spre sfârşitul anului acesta.

The Secret Scripture de Sebastian Barry

O pacientă în vârstă de 100 de ani, aflată într-o clinică de boli mentale, Roseanne McNulty, încearcă să-şi amintească trecutul şi are nişte flashback-uri tulburătoare. Vanessa Redgrave şi Rooney Mara vor interpreta în film cele două versiuni ale Roseannei.

Pride and Prejudice and Zombies de Seth Grahame-Smith

Romanul este o variantă distorsionată a clasicei poveşti scrisă de Jane Austen, care o pune pe Elizabeth Bennett în ipostaza de a-şi proteja familia de zombies. Lily James o va interpreta în adaptarea cinematografică pe Lizzy Bennett.

The Light between Oceans de M. L. Stedman

Un paznic de far găseşte un bebeluş şi un cadavru în apropierea casei lui de pe o coastă a Australiei, imediat după Primul Război Mondial. Michael Fassbender va fi interpretul personajului principal în filmul ce o va avea în distribuţie şi pe Rachel Weisz.

The Zookeper’s Wife de Diane Ackerman

Romanul este povestea adevărată a îngrijitorilor de la Grădina Zoologică din Varşovia şi încercarea lor de a salva sute de oameni din faţa naziştilor în al Doilea Război Mondial, ţinându-i în cuştile goale. Jessica Chastain va fi interpreta rolului principal din film.

Into the Forest de Jean Hegland

Situat în viitorul apropiat, Into the Forest spune povestea a două surori adolescente care încearcă să supravieţuiască în casa lor din pădure în Carolina de Nord, în timp ce societatea în care trăiesc decade şi este aproape de prăbuşire. Filmul le va avea ca eroine pe Ellen Page şi Evan Rachel Wood.

Sursa

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *