Top 10 staruri din anii ’80: Unde sunt ei acum? (I)

-Dolph Lundgren are centura neagra la karate si are, de asemenea, diploma de master in inginerie chimica de la o universitate din tara sa natala, Suedia. El a venit in America unde a castigat notorietate ca personajul negativ din Rocky IV. De asemenea, a jucat intr-o serie de filme de actiune cu buget redus, cum ar fi The Punisher sau Universal Soldier. El si-a petrecut ultimii ani facand cateva filme de actiune care au aparut direct pe DVD-uri, unele avandu-l ca scenarist, regizor sau chiar producator. In 2010 a aparut in blockbusterul The Expendables.

 

 

 

Bruce Willis. Actorul principal din seria Die Hard a aparut in mai mult de 60 de filme, gasindu-si succesul atat in rolul dramatice, cat si in comedii, cum ar fi 12 Monkeys, Armageddon, The Sixth Sense sau Sin City. Willis isi va continua cel mai de succes rol – John McClane in Die Hard 5, care este in faza de pregatiri, care a fost preluat de curand de catre John Moore (Max Payne) ca regizor.

Chuck Norris. Maestrul artelor martiale, care a creat propriul stil de lupta cunoscut ca Chun Kuk Do, a facut o serie de filme mici, dar de succes la public in anii ’80, cum ar fi The Delta Force sau Missing in Action, inainte de a avea marele succes la televiziune, cu serialul CBS Walker, Texas Ranger, care a aparut pe micile ecrane intre 1993-2001. Norris a devenit de atunci o imagine a culturii pop datorita folosirii de catre Conan O’Brian a clipurilor Walker in show-ul sau, precum si din cauza fenomenului Internet Chuck Norris Facts. In anul 2010, a fost facut Serif texan de onoare de catre guvernatorul din Texas Rick Perry. In prezent, scrie o rubrica in ziarul conservator WorldNetDaily si va aparea in The Expendables 2.

Jean Claude Van Damme. Supranumit „Muschii din Brussels”, Van Damme a avut punctul culminant la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, cand a aparut in Bloodsport, Kickboxer, Double Impact sau in Time Cop. Dupa o serie de filme foarte slab primit de public in anii 2000, Van Damme a refuzat un rol in The Expendables. Filmul a avut apoi un succes comercial insemnat si Van Damme a marturisit ca va juca un rol negativ in The Expendables 2. De asemenea, va avea o aparitie cameo in viitorul film Muppets.

Harrison Ford. Interpretarile sale in doua dintre cele mai de succes francize de film ale anilor ’80, Star Wars si Indiana Jones, l-au facut pe Harrison Ford un titan al box-office-ului. In ultimii ani, Ford a avut parte atat de filme de top (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), cat si de dezamagiri (Cowboys & Aliens), dar continua sa primesca roluri importante in blockbustere.

(va urma)

Author: Jovi Ene

Editor, iubitor de carti si filme, Project Manager al Filme-carti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *