10 ponturi pentru un barbeque reușit

Vara, un picnic, o petrecere sau o întâlnire cu prietenii tăi va fi mult mai reușită dacă îi adaugi și un grătar. Parcă are o forță miraculoasă, iar petrecerea devine mult mai interesantă și toată lumea vrea să participe. Și uite așa petrecerea va fi distractivă pentru toată lumea, mai puțin pentru cel care gătește, deoarece mâncarea gătită pe grătar trebuie supravegheată constant. Însă, acest aspect nu ar trebui să te incomodeze mai ales dacă îți ține companie un prieten. Pentru a-ți ușura treaba și pentru a fi lăudat pentru ce ai gătit ține cont de câțiva pași simpli.1.Fii organizat. Ține aproape de tine întregul ansamblu de ingrediente, iar mancarea trebuie pregătită cât mai aproape de grătar.2.Alimentele crude care nu sunt gătite imediat trebuie păstrate la frigider sau într-un spațiu foarte răcoros până când este nevoie de ele.3.Utilizează recipiente frigorifice mari pentru a putea marina corespunzător carnea. Lasă carnea la marinat mai mult timp (minim o oră), în frigider.4. Unge bețele de frigărui din metal cu un șervețel înmuiat în ulei. Nu unge doar grătarul pentru că există riscul ca legumele și carnea să se lipească de bețe. Bețele din lemn se înmoaie în apă pentru 20-30 de minute, pentru a nu se arde.5.Folosește uleiuri aromate pentru gătit carnea și adaugă mai puțină sare și piper. Acest lucru este valabil și pentru sosul în care lași carnea la macerat. Plantele aromatice oferă un gust aparte cârnii, iar sarea se poate adauga după gustul fiecaruia în momentul în care este servită.5.Împachetează alimentele în folie dublă de aluminiu când le pui pe grătar. Astfel, vor fi ferite de căldura focului și vor reține umezeala.6.Mâncarea trebuie așezată cât mai aproape de cărbuni pentru scurt timp, apoi îndepărtate cât mai mult, altfel vor rămâne crude.7.Tulpina unor legume și cățeii de usturoi pot fi așezate și în cărbuni pentru că oferă alimentelor o aromă specială.8.Utilizați doar instrumente special create pentru grătar, cu mânere lungi și rezistente la căldură. Nu improvizați spațiul în care urmează să gătiți pentru că este destul de periculos.9. Nu utilizați lichide inflamabile pentru a începe un foc pentru grătar și nici nu le adăugați pe parcurs.10. Aveți grijă întodeauna să vă asigurați că focul este complet stins după ce ați terminat (puteți folosi apă), iar grătarul cu cărbuni trebuie întodeauna făcut afară pentru că elimină monoxid de carbon.Multe idei interesante puteți găsi și în propunerile noastre de mai jos.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Oana Misha

Dragostea pentru cărți mi-a ghidat drumul spre dezvoltarea de până acum și încă nu mi-am schimbat direcția. Îmi place să cred că orice om are o parte interesantă ce poate fi poate fi modelată cu ajutorul cărților. La fel cum poveștile cu zâne fac orice copil să crească frumos, la fel și adulții au nevoie de lectura potrivită pentru a face alegerile corecte în viață și pentru a-și dezvolta abilitățile. În munca mea la Books Express doresc să realizez o apropiere între oameni și cărți.

1 thought on “10 ponturi pentru un barbeque reușit”

  1. si sa nu uitam ca de curand a intrat in vigoare si legea gratarelor, care interzice o gramada de chestii, printre care si gratareala pe unde apuci..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *