10 lucruri de fǎcut în aceastǎ toamnǎ

Ȋntotdeauna am privit toamna ca pe un început. Poate datoritǎ (sau din cauza) şcolii când eram mai micǎ sau pentru cǎ, pur şi simplu, lucruri s-au încheiat şi altele au început pentru mine în acest anotimp. Ȋmi place toamna pentru culorile ei, pentru lumina fantasticǎ, pentru apusurile uimitoare, pentru cǎ în sfârşit pot sǎ-mi beau ceaiul fierbinte, cǎ pot sǎ simt mirosul ploii stând la geam cu o pǎturǎ pe umeri, cǎ poate ajung la culesul strugurilor şi beau must în aceeaşi zi, cǎ pot sǎ-mi împodobesc gâtul cu eşarfe colorate sau cǎ dimineţile de septembrie-octombrie sunt mai frumoase  datoritǎ norilor pufoşi.

Şi aşa am încropit o listǎ de câteva lucruşoare care se asorteazǎ bine, dupǎ mine, cu anotimpul acesta arǎmiu:

Mergi la munte, luptǎ-te cu o cǎrare abruptǎ, respirǎ aerul curat, îmbrǎţişeazǎ un pom. Mergi! Nu este nici prea cald, dar nici rece, e momentul potrivit sǎ te reîmprieteneşti cu natura.

Ȋmprumutǎ o carte de la o bibliotecǎ publicǎ. Dacǎ eşti nostalgic, încearcǎ o carte de când erai puşti, ceva ce nu te-a lǎsat sǎ dormi sau un volum citit şi recitit de mai multe ori.

Cumpǎrǎ-ţi o agendǎ nouǎ. Moleskine e o alegere care nu dǎ greş niciodatǎ. Sau poţi sǎ încerci altceva. Eu am asta. E minunatǎ şi de-abia aştept s-o încep. Dǎ-i un scop: poate sǎ fie un jurnal, locul unde scrii citate care te impresioneazǎ, lucruri de fǎcut peste zi sau propriul tǎu scrapbook.

Mǎnâncǎ o plǎcintǎ de mere fǎcutǎ în casǎ. Bea suc de mere cǎlduţ presǎrat cu scorţişoarǎ. Ȋncinge cuptorul. Joacǎ-te. Repetǎ şi pentru dovleac.

Participǎ la o sesiune de scobit dovleci. Ştiu cǎ Halloween-ul nu ne reprezintǎ, dar orice motiv este bun pentru a redeveni copil. Dacǎ ai copii, cu atât mai bine.

Decoreazǎ. Ieşi în parc, strânge frunze cu diferite nuanţe şi foloseşte-le pentru a aranja o mǎsuţǎ de cafea, un perete sau chiar un borcan. Dacǎ poţi, dǎruieşte un cadou fǎcut de tine cu ajutorul acestor frunze.

Citeşte cǎrţi de toamnǎ. Eu, de exemplu, de-abia aştept sǎ plouǎ ca sǎ mǎ apuc de Sonata Kreutzer. Ȋncearcǎ The Legend of Sleepy Hollow, orice Harry Potter, Macbeth, Murder on the Orient Express sau Little House in the Big Woods.

Participǎ la un festival. A început Impro, Bucharest Science Festival sau poţi ajunge la un Oktoberfest cu mult vin sau bere.

Uitǎ-te la filmul tǎu preferat de groazǎ. Atât!

Dǎ o petrecere. Cu vin fiert şi boardgames. Cu oameni dragi şi party food.

займ онлайн rusbankinfo.ru

Author: Ioana Ristea

Sunt curioasǎ şi-mi place sǎ învǎţ, îmi sunt dragi oamenii şi imperfecţiunile lor, cred în armonie interioarǎ şi încerc sǎ mǎ joc cât mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *